100 Beste Tosai 2008

100 Beste Tosai 2008

Op 27 Maart 2008 zal Momotaro een veiling houden van de allerbeste 100 Jumbo Tosai van 2008 in Okayama.

De Momotaro koi farm wil de gelegenheid geven om de top 100 van dit jaar te veilen, zonder de echte toppers (lees echte Tategoi) achter te houden. Het zal hier gaan over 100 Go Sanke met vooral kohaku - Sanke en Showa, allemaal 100% vrouwelijk gegarandeerd. Bovendien, en dit is exclusief en origineel, willen zij de gekochte koi houden tot in de herfst van dit jaar zonder bijkomende vergoeding. M.a.w. je koopt een koi die nu ongeveer 25-35 cm zal zijn, je laat deze zitten tot de herfst, en je laat een koi komen van 50-55 cm. Een niet te versmaden gelegenheid.

Ik zet hier nog even de juiste tekst zoals Daisuke het geformuleerd heeft.

HI Luc

The starting price will be 100,000yen and we think the average will be around 300,000yen to 600,000yen. Expensive one will be more than 1 million yen to around 2million yen. That will be depending koi when they grow faster so I can't say how big will be but I think the size for these Tosai will be around 30cm+ at the auction so it will be 45cm to 55cm. I will post all the Jumbo Tosai which go to the auction in next week on our website and also send it to you.

Thank you very much for your attention.

Hope you can come for the auction that you will have really good chance to buy really top Jumbo Tosai for the auction

Nu vragen jullie je af, wat een koi zoals deze dan zal kosten. Ik heb in het lang en het breed met Daisuke daarover gepraat en kom tot de volgende slotsom.

De gemiddelde koi zullen ongeveer 300 000 tot 600 000 yen opbrengen volgens Daisuke. De toppers zullen 1-2 of misschien zelfs 3 miljoen opbrengen. Om het u makkelijk te maken reken je 650 euro per 100 000 yen. De gemiddelde prijs zal dus tussen de 1950 en 3900 euro liggen. Met geluk gaan ze minder, maar het kan ook zijn dat het meer is. Het is afhankelijk van het aantal bieders, het aantal mensen en de interesse. Nu zijn we nog niet aan de eindprijs, want mijn contact in Japan moet hier zijn commissieloon nog bij tellen. Dit is de gewone gang van zaken. Hij is dan ook verantwoordelijk voor het transport en de opvolging van de koi. Deze commissie bedraagt 20% op de aankoop.

Binnen enkele dagen komen de foto's en de films vrij van de koi die geveild worden. Voel je je geroepen om te bieden op een koi, geef mij dan een seintje via mail. Je zult dan mijn voorwaarden ontvangen, zodat je nog altijd kan beslissen of het interessant is dat ik ga of niet. Je bepaald zelf tot welk bedrag je wil bieden. Heb je geluk, dan heb je de koi, anders helaas niet. Het zou mooi zijn moest ik een 10-tal geinteresseerde mensen bijeenkrijgen om te proberen dit soort koi aan te kopen. Het is in ieder geval een unieke gelegenheid.

Eventuele interesse: mail me dan.

P/S de getoonde vissen op de foto zijn niet de koi die op de auction komen. Bijgevoegd filmpje is een klein fragment van de kohaku die zullen geveild worden: kohaku (bedankt Rody)

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml