Achterstallige informatie deel 3

Achterstallige informatie deel 3

Zaterdag en zondag was het Momotaro day met zijn ups en downs.

De ups vertellen we dadelijk, de downs kunnen we omschrijven als het ontbreken van tijd voor ons, maar langs de andere kant, het plezier om mee koi te selecteren die binnen enkele weken naar de veiling zullen gaan.

Wat een festijn. Bovendien mochten we bij uitzondering 2 sanke selecteren uit de veilingselectie tegen een vooraf afgesproken prijs. Indien de koi teveel zou opbrengen op de veiling kregen we een njet, en anders zouden we de koi kunnen aankopen. Het bloed steeg de ouweheer zelf naar de wangen, en af en toe grijnsde hij even, want de koi die we telkens uitzochten waren quasi onbetaalbaar. De gemiddelde kwaliteit die aanwezig was behoort gewoon tot de subtop van Momotaro, laat daar geen twijfel over bestaan. We hebben dikwijls de bedenking gehad dat ze niet altijd hun beste koi selecteerden, maar dat is tijdens dit bezoek volledig ontkracht.

De mindere exemplaren werden zonder pardon verwijderd, maar ook 1 of 2 toppers werden naar een andere locatie gebracht. Dit waren koi die zo goed waren dat ze als toekomstige showwinnaars zouden kunnen gaan dienen. Ze springen er onmiddellijk uit, en zonder dat we ze in de bowl gezien hadden, was de vraag door Maeda San al ontkennend beantwoord, en wel met de nodige glimlach.

Omdat hij al enkele koi had geweigerd, moest hij op een bepaald moment ja zeggen, dat kon niet anders. We spotten een sanke, waarvan je goed kon zien dat het een Momoko sanke was. Vooral de body en patroon deed ons aan haar denken, en Maeda San bevestigde dit persoonlijk. Hij moest wel enkele malen slikken, maar na enkele tussenpozen van nadenken zei hij dat het een deal was. Uiteindelijk hebben wij het pleit gewonnen. De tweede sanke werd nog een groter probleem, want het ging toen over een Ryu sanke, waar hij zelf al enkele malen voor op de knieën had gezeten. Oei…hoe moesten we dit oplossen. Door het charmeoffensief van Ben en de lach die telkens op zijn lippen werd getoverd, is hij uiteindelijk bezweken. Dankjewel Ben, soms doe je ook eens iets goed….

Heerlijk om dit mee te mogen maken, niet alleen heerlijk, maar ook uitzonderlijk omdat het een weg is die je bijna nooit kan bewandelen. Dankjewel Maeda ditmaal.

Het was nu tijd voor de mudpondvissen. Adam, de rechterhand van Daisuke stond ons hier bij. Eén voor één werden ze te voorschijn getoverd. Van de vele koi waren er echter nog enkelen achterwege, omdat de mudpond nog niet was geoogst. Ik moet deze mensen dan ook helaas teleurstellen, maar dit is boven mijn macht. Er is me wel beloofd dat er een foto en een filmpje van wordt gemaakt als ze eenmaal uit de mudpond zijn.

De meeste exemplaren waren naar onze tevredenheid ontwikkeld, maar we moeten ook bekennen dat er sommigen het ook iets minder gedaan hadden dan gehoopt. Dit is wel iets waar iedereen rekening mee moet houden. Het gebeurt niet dikwijls maar de kans is altijd aanwezig. Normaal denk je er niet aan, maar als het gebeurd is het echt een domper op de verwachtte vreugde.

We gaan niet in detail uitweiden aan deze koi, want ik moet ook af en toe te bed, maar ik laat je een overzicht zien van de meeste resultaten via een filmpje en foto’s. We hadden wel het genoegen om Daishiro nog eens te mogen zien. Ze zag er perfect uit, maar de lengtegroei was ons iets tegengevallen. Ze is nu 75 cm, en ze zal wel een eind boven de 80 gaan en ze heeft nog alle toekomst voor zich. Een prachtshowa, die in onze wateren het sumi nog verder zal polijsten en dit met een uniek stappenpatroon.

Het hoogtepunt van ons bezoek werd afgesloten door de Akame kigoi met een verhaal. Maeda San wou de body van zijn kohaku proberen te verbeteren door een kweek met een kigoi. Deze werd aangeschaft bij Konishi. De resultaten waren echter niet bevredigend en als zoiets zich voordoet gunt hij dit soort koi aan iemand van zijn klantenkring. Blijkbaar was ik aan de beurt. Deze vijfjarig joekel van 93 cm komt binnenkort naar Arendonk, en ik hoop er een grote en degelijke vijver voor te vinden, met de nadruk op groot, want ze zal ruimte nodig hebben. Dit is Jumbo pur sang met het lichaam van een dolfijn, uitzonderlijke huidkwaliteit en een fukurin om van te dromen. Mensen met interesse, kom kijken, want dit is uniek, en aan dit soort koi is zelden of nooit aan te komen.

Geniet van alle filmpjes, en ik sluit mijn reis af. Tot binnen enkele dagen. Morgen wordt het een zware trip terug, en ik zal blij zijn om mijn vrouw, kinderen, maar vooral kleinkinderen terug te zien, want ze beginnen me te missen.

kigoi, 93 cm kijkplezier

en nog eens

Sansai Tancho 69 cm

Sansai kohaku 65 cm

Sansai kohaku 68 cm

Sansai Godan Sanke 68 cm

Nog maar eens de 1500 Ton vijver

Selectie veilingvissen-01

Selectie veilingvissen-02

Selectie veilingvissen-02

Momoko en Ryu Sanke-1

Momoko en Ryu Sanke-2

Daishiro-01

Daishiro-02

Meer afbeeldingen

Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 1
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 2
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 3
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 4
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 5
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 6
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 7
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 8
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 9
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 10
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 11
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 12
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 13
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 14
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 15
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 16
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 17
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 18
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 19
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 20
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 21
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 22
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 23
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 24
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 25
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 26
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 27
Achterstallige informatie deel 3: afbeelding 28

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml