airlift systemen

Airlift systemen

Met interesse volg ik toch telkens de airliftsystemen van de koivrienden.

Ze hebben de laatste jaren een hoge vlucht genomen, en ik denk persoonlijk dat de ervaring en de know how stilaan voldoende is om een optimaal systeem uit te bouwen.

Het grote voordeel is natuurlijk de onbaatzuchtigheid van de ontwikkelaars, want ze doen tenslotte niets commercieel. Laat ons hopen dat het zo blijft en dat de ontwikkeling verder en verder gaat. Enige handigheid is echter wel geboden....

Ik heb enkele ideëen voor volgend jaar om een extra grote vijver te bouwen die aansluit op de bestaande vijver van 40 kuub. Deze wil ik vergroten naar 100 kuub, en misschien denk ik erover om dit systeem uit te proberen of te integreren in het bestaande systeem.

Ik heb echter één groot probleem, namelijk ik ben niet zo handig. Ik ga in de loop van de winter toch plannen uitwerken, en proberen de oppervlakte van de vijver die nu 7 x 3 meter is, uit te breiden met een oppervlakte van 10 x 4 meter, maar iets minder diep.

Op deze manier kunnen de grote koi over een totale oppervlakte uitzwemmen van 61 m² of baantjes trekken van meer dan 10 meter. dit moet volgens mij een luxe zijn. Het plan zit in mijn hoofd, nu nog even uitwerken. Het airliftsysteem interesseert me om dit te integreren in dit systeem.

De koivrienden hebben dit jaar ook op Appeltern en Arcen gestaan, en velen onder U zullen hun gezien hebben, maar toch interessant is het om toch nog eens te kijken naar deze interessante film die gemaakt werd door Aquatechnobel. Hier hoor je de volledige uitleg van het systeem.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml