Bezoek uit Groningen

Bezoek uit Groningen

Ik kan niet anders dan respect opbrengen voor mensen die van zover komen om een koi op te halen.

Sven en Jeroen hadden er 3 uur opzitten om naar Arendonk te komen. Sven kocht 2 Taniguchi koi van de aanbiedingen die ik ieder jaar doe rond oktober/november.

Sanke 1511052 is de sanke met het onorthodox patroon, niet de maruten maar de andere sanke uit het bakje en kohaku 1511070, de kleine maruten kohaku, een kohaku die ik zelf ook zou kiezen.

De sanke bleek een man te zijn en moest dus begin dit jaar overkomen, de kohaku bleek vrouwelijk te zijn, en mocht dus nog een extra jaar in de mudpond verblijven tegen een kleine vergoeding.

Ondertussen is het koitje uitgegroeid tot 41.50 cm wat niet onaanzienlijk is. Het sumi is zo goed als verdwenen, en op de vinnen was er langs één kant motoguru gekomen, wat in principe tejime had moeten zijn.

De huidkwaliteit is Taniguchi eigen, dus altijd verbazend goed, het patroon is speciaal te noemen en je moet er liefhebber van zijn. Het is wel degelijk het sumi dat deze koi moet gaan maken. Ik weet bijna zeker dat het sumi nog verbazend naar boven zal komen, en de koi wellicht in balans zal brengen. Het sashi zou helaas stukken beter kunnen.

Het is in ieder geval een koi die zich zal gedragen als een toverbal, en laat ons hopen dat de verrassing des te groter zal zijn.

Voor Arjan moest ik nog even zijn yamabuki fimen want hij kon hem nog niet op komen halen. Ze mag nog een maandje bij mij zwemmen, en het gaat ze goed af. Het is een aangename koi die kindvriendelijk is zoals je kan zien.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml