Buy  your happiness

Buy your happiness

Dit is een titel die ontleent is aan een gesprek tussen Aziaten, en zo overtuigen ze de klanten om hun geld aan koi te spenderen, want dat betekent geluk.

Wij zijn iets nuchterder en moeten met harde feiten rekening houden. Zo ook vandaag. Mijn eerste bezoek was bij Takigawa San, altijd een plezier om hier te komen. Ik heb enkele koi bekeken, maar moet telkens naar boven om mijn keuze te vinden. Naar boven wil ook zeggen...ping ping...

Na 3 jaar mudpond en bijna 40 cm verder heeft Virgin haar einddoel bereikt en is het tijd om naar Arendonk te komen. Ze is massaal gegroeid, heeft een enorme body ontwikkeld en haar beni is naar Japanse begrippen van topkwaliteit. Laat ze daarenboven nog enkele minpunten hebben, en ze is haast menselijk...

Ik heb er nog een laatste filmpje van gemaakt, ze blijft nog zitten tot het voorjaar, en in April laat ik ze komen, samen met een bijzonder fraaie chagoi, die ondertussen ook voor 99,99% verkocht is.

Hier wil ik toch wel even bij stilstaan, want deze chagoi is op dit ogenblik 84 cm als yonsai, terwijl ik dacht dat ze gosai was, maar niets is minder waar. Het netpatroon is de perfectie nabij en er zit een geweldige teri op de koi. Madam is lang en slank voor haar leeftijd, maar met het hoofd perfect in het lichaam geplaatst. De kleurstelling is zeer speciaal, namelijk goudgroen, beter kan ik het niet omschrijven. Het is de glans van goud met een groenige teint doorregen.

De toekomstige eigenaar moet er alleen voor zorgen dat ze niet over de meter heen zwiept...een schat van een chagoi, en een goede begeleiding kan je er helaas niet bij verkopen. Ik heb echter het volste vertrouwen in de nieuwe eigenaar.

Ik heb nog even een 85 cm koromo gebowld, maar niet aangekocht. Prijs/kwaliteit vind ik deze niet goed genoeg. Takigawa San is echter dringend op zoek naar nieuw koromobloed. Hij was vroeger de specialist van koromo, met de perfecte blauw geschubte tekening, maar het ouderdier is helaas niet meer. Zijn specialiteit waren de "blauwe geschelpte" om het in duivenjargon te zeggen.

De volgende patiënt was Sakai FF. Ik heb hier een ontspannen en interessante dag doorgebracht. Eerst en vooral werd er aandacht geschonken aan mijn Azukari koi. Ik was ontzettend benieuwd naar de ontwikkeling van de 2 sanke die ik nog niet gezien had.

Maar eerst de sanke die ik via Joachim van t'Viske heb gekocht, een Koume sanke die ik begin dit jaar heb aangekocht. Hier bewijst Joachim nogmaals zijn klasse om goede koi te kiezen... het is een pracht van een sanke geworden. Ik heb ze graag zo.

Goede body, aangenaam en speciaal patroon met goede verdeling van het hi op het shiroji. Bovendien is dit het hi dat bij mij hoog in het vaandel staat. Zeker nog niet te rood voor een yonsai, en met de juiste intensiteit. Nu is het kunst om het sumi erop te toveren, en dan weet je niet wat je binnen enkele jaren te voorschijn tovert.... bedankt Joachim.

Naast deze sanke had ik nog 2 tosai sanke in de mudpond gelaten die ik in het voorjaar had aangekocht. Beoordeel ze zelf maar even.

SA-V13-04134 - nisai - 58 cm

SA-V13-04143 - nisai - 60 cm

Ik heb echter nogal veel vraag naar grote en goede sanke van Sakai FF. Vandaag was het mijn geluksdag, want ik kreeg een aantal sanke gebowld die niet van de poes zijn. We hebben ze zelf gekozen, en ik sta achter iedere sanke die ik zo dadelijk ga laten zien. Het zijn natte dromen die uit kunnen komen, maar zoals door de Aziaten gezegd...buy your happiness...

Je moet begrijpen dat dit koi zijn uit het hogere segment, en dat deze voorzien zijn van een behoorlijk prijskaartje. Als je interesse hebt, kan je me contacteren.

1311102 - yonsai - 72 cm

1311103 - yonsai - 73 cm

1311101 -5,5 sai - 86 cm

1311104 - 5,5 sai - 86 cm

De ontvangst vandaag was voortreffelijk. Ik werd zelfs uitgenodigd om te komen eten, en ik kan je garanderen dat dit in orde was. Ik heb er enkele foto's van bijgedaan, en de tuin mocht niet ontbreken, want het is herfst, en dan beginnen de bomen op kleur te komen. Tussendoor ook nog enkele filmpjes gemaakt om mijn verhaal nog wat op te fleuren.

selecteren bij Sakai FF

even toeren op de farm.

kijkje in de vijvers

En dat was het zo een beetje vandaag, ik hoop dat je wat kan genieten van het aangeboden festijn...

Meer afbeeldingen

Buy  your happiness: afbeelding 1
Buy  your happiness: afbeelding 2
Buy  your happiness: afbeelding 3
Buy  your happiness: afbeelding 4
Buy  your happiness: afbeelding 5
Buy  your happiness: afbeelding 6
Buy  your happiness: afbeelding 7
Buy  your happiness: afbeelding 8
Buy  your happiness: afbeelding 9
Buy  your happiness: afbeelding 10
Buy  your happiness: afbeelding 11
Buy  your happiness: afbeelding 12
Buy  your happiness: afbeelding 13
Buy  your happiness: afbeelding 14
Buy  your happiness: afbeelding 15
Buy  your happiness: afbeelding 16
Buy  your happiness: afbeelding 17
Buy  your happiness: afbeelding 18
Buy  your happiness: afbeelding 19
Buy  your happiness: afbeelding 20
Buy  your happiness: afbeelding 21
Buy  your happiness: afbeelding 22
Buy  your happiness: afbeelding 23
Buy  your happiness: afbeelding 24
Buy  your happiness: afbeelding 25
Buy  your happiness: afbeelding 26
Buy  your happiness: afbeelding 27
Buy  your happiness: afbeelding 28
Buy  your happiness: afbeelding 29

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml