De koi van de koivrienden gemeten

De koi van de koivrienden gemeten

Gisteren was het de grote dag voor de meting van de Taniguchi koi van de koivrienden.

Zoals reeds voorheen gezegd, had ik ze graag een 2-3 tal centimeter groter gehad, maar het is niet zo. Het was trouwens de eerste keer dat we de koi van Taniguchi in de groeivijver hadden gezet. Als het Momo's waren dan was het verhaal heel anders geweest, want dan wisten we precies wat de koi zouden doen. Die wordt 42, die wordt 39, zonder problemen.

De groeivijverperiode was ook maar 3 maanden, maar ik zoek geen excuus, het is zoals het is. Het haalt echter niets weg van het feit dat de huidkwaliteit optimaal was. De koi hebben we ook in het volle zonlicht geplaatst, zodat er een scherp oordeel zou kunnen gevormd worden.

De koivrienden, onder leiding van Katia en Geert, hebben het hele meetgebeuren op de voet gevolgd. Er werden 2 juryleden aangesteld, namelijk Jent de Groot uit Arnemuiden(NL) en Johan Driessens uit Grobbendonk (BE). Het hele gebeuren kan je volgen op dit filmpje. Wie de winnaar is geworden laat ik over Katia en Geert om dit mede te delen. De bijhorende waardebon zal ik achteraf opsturen aan de winnaar. Proficiat in ieder geval.

Verder laat ik nog even een filmpje zien van enkele kenners die uit de Taniguchi serie, een aantal tosai selecteerden om verder te laten opgroeien. Op het filmpje zie je hoe de tosai, die in hun ogen het beste waren uit de bak, in een blauwe bowl gezet werden, en daarna één voor één geëvalueerd, besproken en omgedraaid werden tot er tenslotte 2 koi overbleven die voldoen aan de eisen.

Enkele mensen zochten nog wat hoogwaardige koi, en omdat er nogal wat klanten aanwezig waren, hebben we een aantal koi die ze wilden zien gebowld en besproken. Dit kan je opvolgen op via dit filmpje.

Voor de liefhebbers, hebben we een aantal pearl gin oshiba, soragoi, utsuri aangeschaft. Dit zijn gewoon weggevertjes die ik aan kinderen of bekende klanten die dit spul graag hebben voor een habbekrats weggeef. Het is mooi om te zien, maar je moet ze eigenlijk achter een vergrootglas zetten of in een aquarium. Wel moet ik toegeven dat het pearlgin ontzettend mooi kan zijn.

Nu we toch bezig zijn om alles uit de doeken te doen, moet ik hier nog even 3 klepperkes laten zien van Momotaro. Ik heb enkele malen moeten slikken omdat de aankoopprijs verschrikkellijk hoog was, maar ik heb dan toch niet getwijfeld en de knoop vrij vlug doorgehakt.

Hier zit een koi tussen die wel zo fenomenaal goed is, dat zelfs de leek kan aflezen welke dit is. Ik ben dan ook benieuwd of iemand van jullie dit kan aflezen....laat maar horen.

Mako Showa Momotaro 1204032

Mako kohaku Momotaro 1204033

Mako kohaku Momotaro 1204034

Veel kijk en filmplezier.

Meer afbeeldingen

De koi van de koivrienden gemeten: afbeelding 1
De koi van de koivrienden gemeten: afbeelding 2
De koi van de koivrienden gemeten: afbeelding 3
De koi van de koivrienden gemeten: afbeelding 4
De koi van de koivrienden gemeten: afbeelding 5
De koi van de koivrienden gemeten: afbeelding 6
De koi van de koivrienden gemeten: afbeelding 7
De koi van de koivrienden gemeten: afbeelding 8
De koi van de koivrienden gemeten: afbeelding 9
De koi van de koivrienden gemeten: afbeelding 10
De koi van de koivrienden gemeten: afbeelding 11
De koi van de koivrienden gemeten: afbeelding 12
De koi van de koivrienden gemeten: afbeelding 13
De koi van de koivrienden gemeten: afbeelding 14
De koi van de koivrienden gemeten: afbeelding 15
De koi van de koivrienden gemeten: afbeelding 16
De koi van de koivrienden gemeten: afbeelding 17
De koi van de koivrienden gemeten: afbeelding 18

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml