Eindelijk weer van start

Eindelijk weer van start

De feestdagen zijn voorbij, het koi jaar is weer begonnen.

Het was de eerste keer dit jaar dat ik op de zaterdag weer openwas dit jaar, en de interesse was duidelijk aanwezig. Het waren af en toe pittige gesprekken, maar oh zo gezellig.

De koi die we bekeken hebben verdienen toch wel een grote onderscheiding. De sandan Matsue kohaku is reeds 3 jaar in mijn bezit, mag misschien niet tot de topkoi gerekend worden, maar is een behoorlijke en betaalbare vijvervis. Deze koi doet het toch bijzonder goed. Ze zal nooit de 80 cm halen, maar verbeterd toch ieder jaar. Haar body is niet conform de moderne standaard, maar er zijn toch veel mensen die dit soort body zeer graag zien, en dan denk ik in de eerste plaats aan de karpervissers. Ze zit nu toch wel tegen de 70 cm, en ze voelt zich goed thuis in Arendonk. Rini demonstreert hier trouwens hoe hij thuis de koi africht...gewoon een tik op de kop als ze niet luisteren....

een triootje van Yamatoya en Matsue

een kijkje in mijn verwarmde buitenvijver

De 2 andere zijn pure Yamatoya kohaku, beiden van hoge kwaliteit in onze ogen. De neus is sansai en 63 cm, de mooie is yonsai en iets groter. Het is nog steeds een genot om deze koi te bekijken, en ik denk alle omstaanders met ons. 2 van de drie dragen zichtbaar kuit, wat er op duid dat ze zeker vruchtbaar zijn. De neus verhuisd naar een zeer goede plaats in Nederland, daar ben ik van overtuigd.

Laat ons hopen dat dit het begin is van een vruchtbaar jaar, met veel koiplezier en met veel respect voor iedereen die de koihobby hoog in het vaandel draagt. Ik neem me in ieder geval voor om mijn best ervoor te doen.

Meer afbeeldingen

Eindelijk weer van start: afbeelding 1
Eindelijk weer van start: afbeelding 2
Eindelijk weer van start: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml