Het Elexir van het jaar

Het Elexir van het jaar

Koi houden is geen sinecure. De belangrijkste graadmeter is kennis en knowhow. Deze verkrijg je alleen door ervaring.

Ervaring wordt opgedaan in de loop der jaren en na vallen en opstaan. Daarom dat het ook belangrijk is dat je je koi aankoopt bij een ervaren dealer. Dat hoeft niet bij mij te zijn, maar let er vooral op dat je koopt bij iemand die ervaring en verstand van zaken heeft.

Bovendien moet je er ook nog eens rekening mee houden dat kennis van koi, een gave is die je moet bezitten. Niet alle dealers hebben deze gave, en hier wil ik niemand mee in een slecht daglicht stellen, maar de gave om kwalitatief goede koi aan te kopen is net zoals een zesde zintuig. Ik ken verschillende dealers die deze eigenschappen bezitten. Bovendien is het nog een combinatie van geld en kennis, want zonder geld kan je helaas geen bergen verzetten.

Ik luister graag naar mensen met ervaring en kennis. Zo heb ik onlangs een geweldig persoon tegengekomen die nog steeds met passie en ervaring spreekt over zijn koi. Hij heeft alle watertjes doorzwommen en weet wat er in de wereld te koop is. Het is "hij" die me de sleutel gegeven heeft voor een combinatie van enkele produkten die tesamen het elexir vormen dat ik op dit ogenblik wil voorstellen.

Zelf gebruik ik het nu een aantal weken, en kan enkel maar positieve ervaringen constateren. Tevens heb ik het aan enkele andere klanten meegegeven, die tot hiertoe enkel maar het produkt kunnen toejuichen. Nu ga ik niet hoog van de toren blazen en zeggen dat ik het 7de wereldwonder heb uitgevonden, maar toch wil ik nog een aantal mensen mobiliseren die dit kwartet van produkten wil uitproberen, en hun kennis met het gebruik willen delen.

Op de foto zie je de combinatie van deze produken. Het handelt zich over Melkzuurbacteriën in combinatie meet Aqua dry-5, Essenz Power, en Bio enzymen. (de laatste twee zijn ook voor menselijk gebruik). Ik kan hier een heel verhaal over schrijven, maar ik zal in het kort samenvatten wat deze produkten inhouden. Over melkzuurbacteriën hoef ik verder niets uit te leggen, maar hier nog even een compacte samenstelling van de Ingrediënten:

Melkzuurbacteriën

100 ml biologische gefermenteerde ® vloeistof voor dieren. Ze bevatten gemiddeld:

92,1% water, 7,9% droge stof, (waarvan 1,1% ruw eiwit, ruw vet 0,2%, 3,9% zetmeel, glucose <0,3 % ruwe celstof <0,3% Ash 0,15%) 0,03% natrium, calcium 0,02%, 0,01% magnesium, fosfor (P) 0,02%, 0,03% lysine, methionine 0,02%.

Wat is Aqua dry-5.

AQUA DRY-5 is het resultaat van meer dan 35 jaar ervaring in het gebruik van natuurlijke micro-bacteriën (gevriesdroogde micro-organismen). AQUA DRY-5 wordt door professionals in de vis en kreeftkwekerijen toegepast en het produkt wordt gebruikt voor terugwinning van dode wateren. AQUA DRY-5 wordt ook gebruikt in installaties voor waterbehandeling en voor de behandeling van drinkwater!

AQUA-5 DRY vermindert en voorkomt ammoniak, ammonium, nitriet, nitraat, fosfaat en algenbloei. Het bevordert de vorming van slijmhuid van de vis, en draagt ​​zo bij aan het visuele welzijn van de vis.

AQUA DRY-5 is 100% pro-Biotika

AQUA-5 DRY staat voor biologisch gezond, helder water en levendige, gezonde vissen. De regelmatig schoonmaken van filter en borstel schoonmaken wordt grotendeels beperkt. AQUA-5 DRY biedt de oplossing voor biologisch gezond, helder water door sterk geconcentreerde micro-bacteriën, mineralen en enzymen. AQUA DRY-5, met meer dan 10 miljard bacteriën per gram, is het resultaat van meer dan 30 jaar ervaring en biedt een ecologisch evenwicht in uw vijver. AQUA BIO-5 wordt gebruikt voor de permanente preventie van bacteriële visziekten en versterkt het immuunsysteem.

Pauer Essenz

Pauer Essenz bevat een groot aantal levende brood-bacteriën en is lactosevrij. Een vitamine slok die zelfs voor mensen is geschikt.

1 fles (40 ml) Pauer essence bevat gemiddeld:

Energiewaarde 23,2 kJ (5,6 kcal), 37,9 g water, mineralen 0,76 g, 0,48 g eiwit, vet <0,1 g , waarvan verzadigd <0,1 g, totale voedingsvezel <1,0 g, lactose <0,2 g, koolhydraten 0,84 g, waarvan suikers <0,1 g, 0,08 brood unit

Vitaminen:

Vitamine B1 1,36 microgram, vitamine B6 0,032 mg, 0,04 mg niacine, pantotheenzuur 1,28 mg, 0,6 microgram vitamine B12, vitamine C, 0,04 mg, Vitamine K1 0,12 microgram, foliumzuur 2 56 microgram, biotine 0,52 microgram

Tenslotte een pot gefermenteerde bio-enzymen.

Wie niet weet wat gefermenteerd wil zeggen: het is het omzetten van biologische materialen (substraat) met behulp van bacteriën, celculturen of schimmels met of zonder zuurstof. Ik heb blikken van 1 kg,

Ingrediënten:

volkoren brood (biologische tarwe, organisch rogge, organische haver, zuurdesem, water, steenzout).

Voedingswaarde per 100 gram:

Energetische waarde 1294 kJ / 305 kcal, eiwit 11,9 g, koolhydraten 55,1 g, waarvan suikers 0,28 g, 2,55 g vet, 0,63 g verzadigde vetten; 0,41 g enkelvoudig nverzadigde vetzuren, onverzadigde vetzuren 1,47 g, 14,9 g vezels, natrium 0,101 g

Percentage van de aanbevolen dagelijkse inname van 100 g: (voor mensen)

0,88 microgram vitamine B12 (88%), ijzer 3,5 mg (25%), Phosphorus 152 mg (19%)

De combinatie die ik momenteel aanbied is de volgende:

5 liter melkzuurbacteriën + 1 potje Aqua Dry + 1 flesje Pauer Essenz + 0,5 kg gefermenteerde bio-enzymen in één pakket: 99 euro.

Je kan het komen ophalen, of als je wil, zal ik het versturen. De kosten voor Nederland en België zijn hetzelfde en komen op 6.75 euro/pakket. Voor handelaars zijn er uiteraard speciale prijzen, maar die mogen me contacteren voor een overzicht van de prijzen.

Nog even de toepassing die zoals ik die voorstel om te gebruiken voor een vijver van 10 kuub

Men neemt 1 emmer en vult deze met warm water van de kraan. Hier doet men 200 ml vloeibare melkzuurbacteriën in (goed schudden), en 1 grote koffielepel Aqua Dry-5. Regelmatig roeren en laat deze een half uur intrekken. Daarna over het wateroppervlak verdelen. Dit herhaal je om de 2 of 3 dagen !!! belangrijk

Pauer essenz en de poeder Bio enzymen voeg je slechts 2 x per maand toe aan dit elexir. Voor een 10 kuubs vijver stel ik voor om het flesje half te gebruiken, en 200 gram Bio enzymen per toepassing.

Je kan nooit overdoseren.

Alle ingrediënten zijn uiteraard ook los te verkrijgen.

Melkzuurbacteriën 5 liter: 29 euro

Aqua Dry-5: 59 euro

Pauer Essenz: 4.95 euro

Bio-enzymen: 14.95 euro

Prijs totaalpakket: 99 euro ex. eventuele verzendingskosten.

Meer afbeeldingen

Het Elexir van het jaar: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml