Het groeivijversyndroom

Het groeivijversyndroom

Het groeivijversyndroom kan ik beter omschrijven als de meest ultieme ervaring om koi te zien verschijnen die je 5 maanden rust en tijd hebt gegeven in omstandigheden die door jezelf zijn geschapen.

Het zijn voor ons hoogdagen, en ik denk soms dat wij er veel meer plezier in hebben dan andere mensen. Misschien komt dit ook door het feit dat wij zo dicht bij deze belevenis staan, en de koi daadwerkelijk één voor één kennen.

Het blijft in ieder geval een gebeurtenis die door ons gekoesterd en geliefd wordt. De interesse was niet overdreven groot, maar ik denk dat de aanwezigen genoten hebben. En om het zelf niet in superlatieven te moeten omschrijven, hoop ik dat ze zelf hun ervaring via de reacties eens kenbaar maken.

De timing was belangrijk want het is moeilijk in te schatten hoeveel tijd we nodig hadden om alle koi in te pakken en op tijd terug te zijn. Rond 12.15 uur kwamen we aan, terwijl Rini de koffie verzorgde en de klanten entertainde.

We hadden een groot vat klaarstaan, met een meetbak zodat we de koi ook dadelijk konden fotograferen, meten en op hun plaats van bestemming konden zetten. 36 stuks in totaat, waaronder een aantal yonsai en sansai, maar over het algemeen tosai.

Mijn veronderstellingen van voorheen klopten precies. De tosai waren ongeveer 28-32 cm toen ze in de groeivijver gingen, en nu waren ze tussen de 42 en de 49 cm. Mijn voorspelling was dat ik hoopte dat de allemaal rond de 45 cm zouden zijn en de meesten zaten rond deze maat.

Ik ga zelf niet teveel over de vissen zeggen. Ik ga een aantal foto’s en filmpjes laten zien en voor de rest moet je ze zelf maar komen bekijken in Arendonk. Het is een mooie gelegenheid om goede koi met een zalige huidkwaliteit aan te schaffen, maar dit kan je toch niet forceren.

Er werden zaterdag ook een groot aantal mensen zeer blij gemaakt met koi die ze mee naar huis namen. De kappen zijn nu van mijn vijvers en het is nu volop genieten van al het moois dat rondzwemt.

De zakken eerst op het water

Eindelijk losgelaten

Onze trots

De nieuwe tosai die in de groeivijver worden gezet, deel 1

De nieuwe tosai die in de groeivijver worden gezet, deel 2

De nieuwe tosai die in de groeivijver worden gezet, deel 3

De vierstapper die mocht blijven

De neus die naar de natuurvijver mocht

Meer afbeeldingen

Het groeivijversyndroom: afbeelding 1
Het groeivijversyndroom: afbeelding 2
Het groeivijversyndroom: afbeelding 3
Het groeivijversyndroom: afbeelding 4
Het groeivijversyndroom: afbeelding 5
Het groeivijversyndroom: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml