Het wordt er niet makkelijker op

Het wordt er niet makkelijker op

Vanaf het moment dat het nieuwe jaar begon, dook de yen onder de waarde van 100.

Wat wil dat in de praktijk zeggen ? Dat het er niet goedkoper op wordt om Japanse koi te kopen. Tevens zien we geen verbetering in het gedragspatroon van de yen, zodat het een jaar van bezinning zal worden.

Vanaf het moment dat ik in Japan aankopen doe, dus nu een 5-tal jaar weeral, zijn de verhoudingen totaal zoek geraakt. Om je een voorbeeld te geven...de beste koers die ik gekend heb, was dat we voor 1 euro, een waarde uitgekeerd kregen van 165 yen, en om het visueel voor te stellen...voor een aankoop van 100 000 yen, moest je ongeveer 600-625 euro betalen.

Nu echter is het een heel ander verhaal. Op dit moment staat de yen slechts 99.71 yen per euro, of moeten we voor een aankoop van 100 000 yen, iets boven de 1000 euro neertellen. ofwel een verhoging alleen door de koerswisseling van bijna 70%. Daarom zal het dit jaar voor mij een bezinningsjaar worden.

Worden de koi dan nu niet goedkoper in Japan...neen....integendeel. Het aankopen van koi wordt dan nog eens extra bemoeilijkt door de aankoopziektes van de Aziatische landen, vooral van de chinezen, de Maleisiërs, de rijkere Thai, en andere.

We moeten onze strategiën opnieuw herzien, en goed nadenken wat ons te doen staat. Om nu dadelijk in paniek te raken is misschien ook niet aan te bevelen. Je moet maar zo denken dat je koi bijna het dubbele waard is van vroeger, en misschien is het maar een periodieke gebeurtenis. Het is toch wel even de moeite waard om het te vermelden.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml