Hij kwam, zag en overwon (niet)

Hij kwam, zag en overwon (niet)

Dat overkwam Alain die speciaal van Torhout kwam om zijn showa van de decemberactie op te halen.

De showa was goed ontwikkeld, en hieronder kan je de verschillende filmpjes zien van zijn ontwikkeling na 4 maanden:

1212012 in december 2012

1212012 in februari

1212012 in maart

1212012 bij ophaling gisteren

1212012 in gezelschap van enkele anderen

Waar Alain echter zeer verliefd op was geworden, was deze deze kohaku van Momotaro uit de bloedlijn van Love Queen. Het was duidelijk liefde op het eerste gezicht. Het probleem echter was het budget dat Alain voor zich had bepaald, en waar hij niet vanaf wou wijken.

Maar wat is budget eigenlijk ? Is budget een bepaling waarbij je je emoties moet laten varen en je gezond verstand moet laten primeren ? Ik moet eerlijk toegeven dat ik me daar nooit iets van aangetrokken heb, en als iets "boven mijn budget" ging, kocht ik het toch, gewoon omdat ik het graag had.

Een budget is mooi als je je iets niet kan permiteren, maar zoals ik Alain kon inschatten, was het budget niet van die aard dat hij er een boterham minder van zou eten. Het is dus geen emotioneel budget, maar een verstandelijk budget, en dat telt bij mij niet.

Helaas kon ik met dit soort koi niet naar zijn budget werken, en heb ik het ook niet gedaan. Het is al zo moeilijk om dit soort vissen vast te krijgen, en om ze dan weg te geven vraagt iets te veel van het goede. De prijsstelling die ik dit jaar heb toegepast, is trouwens niet van die aard, dat ik grote toegevingen kan doen, en ook niet wil doen. Ik noem het economische prijzen, omdat ze nu reeds op een te laag peil staan geschroefd. Verwacht je dus dit jaar aan prijs is prijs...

Ik hoop echter wel dat Alain goed en wel thuis is geraakt, want ik zag in het nieuws dat er serieus wat problemen werden gemeld op de autostrades richting Torhout.

Vermits hij van zo ver kwam, heb ik ook nog enkele koi gebowld die de moeite waren om te laten zien. Waaronder deze enorme kohaku van Momotaro. Een body om van te watertanden, en het patroon is zeker niet te verwaarlozen. Het wit is wit, en het hi is mooi egaal. De koi zijn grootgebracht zonder kleurvoer, wat de koi in de toekomst enkel maar ten goede komt. Dit is duidelijk mijn favoriet in de selectie die zaterdag zal gepresenteerd worden en nadien in de buitenvijvers gezet.

Een minder bekende showa, is deze showa van Matsu. Hersteld van een probleempje, maar ondertussen volledig genezen, zal deze terug in de verkoop komen, zij het tegen een gereduceerde prijs. Mensen die hiervoor interesesse hebben, en een stralende showa willen aankopen mogen me altijd via mail contacteren.

En wat te zeggen van deze persoonlijk geselecteerde kohaku van Taniguchi. Zaterdag aangeboden incl. kosten groeivijver voor 700 euro/koi. Stuk voor stuk geweldig mooie kohaku. Er zit er geen enkele tussen die niet voldoet aan de gangbare eisen, en je ogen beginnen gewoon te flikkeren als je ze in een bowl ziet... ze stralen gewoon. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat er dan ook enkele mensen van deze gelegenheid gebruik zullen maken. Deze Jumbo Tosai zullen eind dit jaar een respectabele lengte hebben bereikt, en hun huidkwaliteit is om van te watertanden. Kom ze zaterdag bekijken en je weet wat ik bedoel.

Rest mij nog de volgende 12 overwinteringskoi te laten zien, en dan heb ik mijn ding voor vandaag weer gedaan.

1102055

1104024

1009023

1112039

1201009

1111040

1112045

1112022

1201027

1112010

1106048

1106046

Meer afbeeldingen

Hij kwam, zag en overwon (niet): afbeelding 1
Hij kwam, zag en overwon (niet): afbeelding 2
Hij kwam, zag en overwon (niet): afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml