Koukleumers ontwaken...

Koukleumers ontwaken...

Er werd mij meermaals gevraagd om een filmpje te maken van hun koi.

Natuurlijk doe ik dat graag, maar niet als ze in winterrust verkeren. Ondertussen zitten de meeste vissen al 3 maanden zonder eten omdat de temperatuur het niet toeliet, maar op dit moment beginnen ze weer aardig rond te zwemmen, en heb ik van de zijlijn wat gefilmd, want scheppen doe ik nu gewoon niet.

Je kan goed zien dat ze een vermageringskuur hebben gevolgd, maar in principe zien ze er picobello uit. Ze komen op dit moment al bekketrekkend smeken om voedsel zoals je op het filmpje kan zien. Een goed teken, want als ze honger hebben zijn ze volgens mij ook in orde. Nadat ze enkele dagen rondgezwommen hadden, ben ik heel subtiel beginnen te voeren, zodat de darmpartij al wat gestimuleerd wordt. Niet te veel, enkele korrels zodat het proces weer op gang gaat komen.

Het blijft voor mij een onduidelijke zaak wat het beste is in deze kwakkelachtige winters. Het probleem is volgens mij niet de koude, maar het op en neer gaan van de temperatuur als de winter te lang duurt. Ik heb er geen probleem mee om de vissen gedurende enkele maanden niet te voeren, maar als ze terug rondzwemmen en je ziet dat ze happig zijn, heb ik het gevoel dat ze iets nodig hebben. Onze winter is echter niet voorbij, en als het weer opnieuw begint te winteren moet je opnieuw stoppen met eten geven. Het blijft voor mij een raadsel. Ik ga hier gewoon gevoelsmatig te werk, en als het water 8° is, en de koi zwemmen rustig rond, dan voer ik heel,....maar dan ook heel miniem.

Ook de verwarmde vissen doen het voorlopig uitstekend. Ze zitten nu bijna allen op 19°. Eén van de volgende weken ga ik de temperatuur naar 24° brengen gedurende een week, zodat ik zeker ben dat ze allemaal 100 % in orde zijn. Alle perikelen van de quarantaine periode zijn voorbij , en vanaf nu kan het alleen maar beter gaan.

De koikriebels komen af en toe opzetten, maar we hebben de zon nodig om het gelukzalige gevoel te ondergaan...dat veel mensen niet begrijpen als ze het koivirus niet te pakken hebben.

Meer afbeeldingen

Koukleumers ontwaken...: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml