Laatste nieuwigheid

Laatste nieuwigheid

Een mooi hebbeding is deze Apple TV.

Momenteel hangt er een flatscreen bij Interkoi die voorzien is van Apple TV. Voor diegenen die het niet kennen, Apple TV is een eenvoudig toestel dat aangesloten wordt op uw TV.

Hierdoor is het mogelijk om via het HDMI kanaal en je wireless internet verbinding (of gewone verbinding) naar uw youtube account te gaan, en alle filmpjes af te spelen die je op dat ogenblik op je youtube account hebt geladen.

Hier een kleine demonstratie

Als je de film nog een unieke naam geeft, kan iemand die interesse heeft in een koi, vragen om een uitgebreid filmpje te maken, en dit nadien opvragen via zijn Apple TV, zodat hij de koi onmiddellijk in HD kwaliteit kan bekijken. Natuurlijk is dit niet te vergelijken met het bowlen van de koi ter plaatse, maar als je verre afstanden moet overbruggen is dit toch wel een handig ding.

Bovendien kan je een podcast aanleggen. Wat is een podcast ? Je moet 't zien als een soort radio- of tv-programma met meerdere afleveringen, dat over van alles en nog wat kan gaan. Er zijn podcasts van onafhankelijke makers, maar ook van grote namen zoals de BBC, Channel 4, de NOS, de Volkskrant en de NRC.

Je komt gegarandeerd een podcast tegen die je bevalt. Je kunt een podcast eerst beluisteren en vervolgens klikken om je erop te abonneren. Podcasts worden automatisch naar je iTunes-bibliotheek gedownload, zodat je nooit een aflevering mist. Je kunt ze op je computer, iPod, iPhone of Apple TV beluisteren. En het mooiste is dat ze allemaal gratis zijn.

Zo zou ik dus telkens een soort aflevering kunnen maken over alles wat met koi te maken heeft, een soort maandelijks feuilleton. Om een voorbeeld te geven zou ik een film kunnen maken over het verzorgen van koi, of over mijn filterinstallatie. Als je je daarop abonneert, kan je via de TV mijn maandelijkse uitzendingen volgen.

Ik zou bijvoorbeeld ook een film kunnen maken over Rini en zijn grote liefde, het karpervissen. Of telkens een aflevering over onze klanten en hun vijvertechniek en koibestand, en dit uploaden op youtube. Heb je je dan geabonneerd op mijn podcast, dan krijg je altijd de vermelding dat ik een filmpje heb gemaakt en op youtube heb gezet. (een soort RSS feed, zo zou je het ook kunnen noemen)

Ik ben nog maar juist bezig met deze techniek, en zoek nog iemand die eigenlijk professionele filmpjes zou kunnen maken. Geen vrijwilligers ?

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml