Misschien interessant om te weten

Misschien interessant om te weten

Velen vragen zich misschien af wat er op een veiling wordt geboden. Natuurlijk mag je geen gegevens doorgeven, maar background informatie kan geen kwaad denk ik.

Zoals je weet ben ik toch gespecialiseerd min of meer in de veilingen van Momotaro en daar heb ik ook de meeste info over, gespreid over 11 jaar.

Deze info heb ik eigenlijk altijd bewaard, alhoewel ik het de laatste jaren niet zo nauwgezet heb bijgehouden. De veiling van december echter heb ik nog wel even opgeschreven en daar kan ik dus wel wat info over geven.

Er werden 151 koi aangeboden, waarvan 58 tosai, 20 sansai (16 vrouwelijke en 4 mannelijke) en dus 73 nisai. De algemeen gemiddelde aankoopprijs van een koi was 4 438.34 euro.

De prijs van de duurst verkochte koi bedroeg 48 484,84 euro.De hoogst gemiddelde aankoopprijs van de nisai ging naar de reeks van de Mako Kohaku (9 stuks), die een gemiddelde prijs opbrachten van 8451.18 euro.

Het hoogste gemiddelde over alle koi ging dit keer naar de female sansai (16 stuks) die een gemiddelde aankoopprijs opbrachten van 11 799,24 euro. De mannen (4 stuks) brachten een gemiddelde op van 10170,45 euro. Ik heb één van de female sansai te pakken gekregen, namelijk de showa SH-V17-1280

De tosai die allen rond de 18 cm waren brachten een gemiddelde prijs op van 909.74 euro. Als je al deze cijfers in ogenschouw neemt, dan zal het bij sommigen misschien wel beginnen te duizelen.

Als je dan nog bedenkt dat dit inkoopprijzen zijn en dat ze dan nog moeten getransporteerd worden, winst moeten opleveren voor de dealer, commissielonen en daaroverheen onze BTW dan denk ik wel dat je begrijpt hoe moeilijk het soms is om die koi eruit te halen die voor ons nog haalbaar zijn.

Ik heb er nog even wat cijfers bijgehaald van vroeger om een vergelijk te maken. De eerste veiling die ik meedeed was 2007. De gemiddelde prijs voor een koi bedroeg toen 3525.73 euro.

Mijn volgende reis is trouwens al geboekt. Ik vertrek namelijk op vrijdag 23 maart en zal dan ook de Young Koi Show gaan bezoeken in Himeji.

Ondertussen heb ik een filmpje binnengekregen van het overzetten van de chagoi, wat ik je natuurlijk niet wil onthouden. Dit kan je hier bekijken.

Het overzetten van de chagoi neemt uiteraard zijn tijd in beslag.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml