Nog 3 weekjes en dan is het weer zover

Nog 3 weekjes en dan is het weer zover

Met 5 personen gaan we richting Tokio, en gaan we een serieuze reis tegemoet.

Ditmaal gaan we eerst Tokio verkennen, want dit hebben we nog nooit gezien, en het zou toch zonde zijn als we dit nooit zouden doen. Het is koihunt, maar laat ons na de zware reis toch even ontspannen en wat sightseeing doen.

Het verdere verloop is gepland als volgt: Eerst gaan we een bezoek brengen aan Minuma. Hier heb ik nog 2 zalige Ginrin Goshiki zitten, waarvan er eentje vermoedelijk mee zal doen aan de All Japan Show. Deze onopgemerkte Ginrin Goshiki zou volgens de kweker hoge ogen moeten scoren. Het sumi zou echter nog iets subtieler door moeten komen om echt te winnen.

Ik ga hier ook rustig enkele Ginrin Goshiki bekijken, want persoonlijk vind ik ze bloedmooi. Minuma is in het Noorden van Tokio gelegen, en van daaruit rijden we met de auto richting Niiagata. Volgende kwekers staan op de verlanglijst en zullen we zeker bezoeken: Yamamatsu – Dainishi – Sekiguchi - Isa – Oishi – Torazo en Oofushi. De rest zal ter plaatse geregeld worden.

Dan zullen we vroeg in de morgen richting Hiroshima rijden, ongeveer 750 km. Als het goed is komen we daar in de late namiddag aan, zullen een hotel nemen in de buurt van de vlieghaven om een bezoek te brengen aan Sakai Hiroshima. Hier ga ik naartoe op vraag van mijn medereizigers en zal tegelijkertijd voor de zoveelste keer bekijken of we iets op de kop kunnen tikken. Voor de verandering heeft Kentaro ons onlangs persoonlijk uitgenodigd om eens langs te komen…dit voor wat het waard is. Indien er nog tijd overblijft, maken we even tijd vrij om bij Takeda te stoppen. Takigawa moet ik er ook nog even tussenwringen ergens, maar dat zal wel lukken.

De dag erop vertrekken we naar mijn heimat en lievelingskweker, Momotaro. Hier zullen we enkele dagen verblijven om zoveel mogelijk van mijn bestaand mudpond assortiment te zien te krijgen. We zijn vroeg dit jaar, dus is het niet zeker of de sansai of ouder al uit de mudpond zijn gehaald. We zullen tevens nauwgezet op zoek gaan naar nieuwe toppers.

We hebben ons ook als doel gesteld om enkele mudponds leeg te maken, en vooral om zoveel mogelijk van onze Jumbo’s te kunnen bekijken. Ondanks de hoge yen hopen we toch op wat meedenken van de Japanners. Ik zal me van mijn beste en meest diplomatieke kant moeten laten zien om tot resultaten te komen.

Nog even een kleine wedstrijd verbinden aan de bijgevoegde foto. Wie weet van wie de mudpond is op bijgevoegde foto. Niet veel mensen hebben deze mudpond al gezien. Raad je van wie deze mudpond is, dan is onze prijs: ons respect voor je kennis ofwel heb je veel geluk gehad om de kweker te raden.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml