Op bezoek bij Interkoi Veldhoven

Op bezoek bij Interkoi Veldhoven

Willem was verliefd op Casandra. Luc, die koi moet je aan mij verkopen, die vind ik prachtig zei Willem….

Ik ook Willem, zei ik, dat is eigenlijk mijn keuze van het eerste moment. Maar ik denk, laat ik Willem toch maar het plezier gunnen om Casandra groot te brengen. Weet je wat, zei ik, ik zal hem morgen brengen, dan kan ik ook de showa’s van Momotaro eens terug zien, dan zie ik ook de evolutie eens na 4 maanden. Bij mij groeien ze wel, maar dat is toch anders dan als ze bij iemand privé rustig zitten rond te zwemmen.

Zo gezegd, zo gedaan en vandaag gingen we dus op bezoek bij Willem van Interkoi Veldhoven. Daar aangekomen vielen we gewoon van de ene verbazing in de andere. Na de prettige ontvangst in een sfeervol kader gingen we eventjes de koi bekijken in het nieuwe koihuis van Willem. De vijver is ongeveer ± 55 m³, en is heel diep (2.60m.) en algauw zagen we die prachtige glinsterde lijven van de Momotaro showa’s rondzwemmen. Een lust om te zien….

Omdat de vijver zo diep is, is het moeilijk om de koi goed te kunnen bekijken, dus ik wou al gauw enkele showa’s bowlen om toch al de evolutie te bekijken. Jamaar, zei Willem, ik heb ze nog niet gebowld en ik bowl niet zo graag…. Ik zei, maar ikke wel, want dit wil ik toch wel eens zien. We hebben er allemaal van genoten zo goed zagen zij eruit. Ik kan alleen maar aan de mensen zeggen: wil je nog een goede Showa aankopen ? Breng zeker een bezoek aan Willem, want dat is echt de moeite waard. Diegene die ik heb zitten hebben het goed gedaan, maar diegene die ik bij Willem heb gezien, waren stukken beter. Ter verdediging moet ik wel stellen, dat mijn koi door het regelmatig scheppen, toch wel de nodige stress opdoen, zodat hun groei enigszins belemmerd wordt.

Normaal kan ik goede tot zeer goede foto’s nemen. Helaas zijn de foto’s van de koi vandaag minder goed gelukt omdat ik lichtinval had van de polycarbonaat platen, en de bowl was van een minder goede kleur, zodat de foto’s iets minder goed zijn dan normaal. Je kan hier echter makkelijk doorprikken en je ziet zelf ook welke fantastische ontwikkeling ze hebben doorgemaakt. Bekijk vooral de filmpjes die ik via de links hieronder heb toegevoegd.

Als toetje hadden we het geluk om nog even een glimp te kunnen werpen op de zuster van Daishiro, namelijk Anshiro. Ik ga hier geen tekening bij maken en geniet zelf maar. Voor echte topkoi moet je echt een bezoekje brengen aan Willem. Het is soms een rare de Willem, maar hij heeft een hart van peperkoek, en is een man van goud. Een bezoekje zal zeker in je geheugen gegrifd blijven, en als je er buiten kunt zonder één van deze prachtige koi aan te kopen, dan doe ik er mijn petje voor af.

Dikke proficiat Willem, en zo zie je maar dat je door goede kwaliteit aan te kopen, prachtige resultaten kunt bereiken.

Tancho Showa Momotaro

Showa Momotaro

Machtige Showa Momotaro

Koromo Showa Momotaro

Anshiro-01 Showa Momotaro

Anshiro-02 Showa Momotaro

Showa Sakai 70 cm

Een opsteker: Breng zaterdag een bezoek bij Interkoi Arendonk en maak dan een afspraak met Interkoi Veldhoven. Interkoi Hapert ligt ook niet ver uit de buurt, dus misschien kan je een triootje maken. (Goed idee om volgend jaar een Interkoi Route uit te stippelen….)

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml