Resultaten Taniguchi serie

Resultaten Taniguchi serie

Vandaag ga ik systematisch beginnen om de Taniguchi serie stuk voor stuk op de website te brengen, zodat je de resultaten op kunt volgen.

We beginnen eerst met de "kleine" serie, en dit is de serie die begint met het nummer 10 ofwel de tosai die we geselecteerd hebben in oktober 2010 en waarvan er een deel naar Arendonk kwamen, en een deel in de mudpond verder bleven doorgroeien. Je kan trouwens steeds aan de nummering zien van welk jaar en welke maand de koi zijn aangekocht.

Ik heb dit reeds meermaals uitgelegd, maar voor diegenen die het nog niet weten. Als ik begin met het nummer 1011030, dan wil dit zeggen de 30ste koi die aangekocht werd in november (11) 2010 (10). Dit is een zeer makkelijke manier om gegevens terug te vinden.

Laat ons ook beginnen met koi 1011030. Zoals je kan zien op de foto is de ontwikkeling qua body zeer goed te noemen, maar helaas is er kleurverlies opgetreden. Dit kan gebeuren door de sterke groei, want deze koi werd 56 cm.

1011030 oktober 2010

1011030 november 2011

Het is nooit plezierig om dit nieuws te ontvangen. Er werden echter 3 tegenvoorstellen gedaan. Ofwel mag de klant een andere koi kiezen uit het segment, die nog niet verkocht is. Ofwel mag hij een koi kiezen die nog overblijven van de opensales, ofwel mag de klant 2 nieuwe koi kiezen uit de 143 nieuwe die overkomen, en die mogen doorgroeien in de groeivijver. Een keuze werd op dit ogenblik nog niet gemaakt.

Kohaku 1011033 is de koi voor Sam. Deze werd ook geselecteerd door Ben op ± 20 cm grootte, en is nu 57 cm. Beoordeel zelf, maar Sam was tevreden, en als hij het niet was, dan ben ik het wel.

1011033 oktober 2010

1011033 november 2011

Kohaku 1011034 is de koi van Kathy. Dit blijkt een man te zijn, maar deze serie werden ook ongesext verkocht omdat het onmogelijk is om op 18-20 cm te sexen. De grijzige waas op het hoofd is geen probleem en zal verdwenen zijn als de koi verscheept worden. Het is toch een koi geworden van 51 cm ondertussen.

1011033 oktober 2010

1011033 november 2011

Kohaku 1011036 is een vierstapper die 55 cm is geworden, en naar mijn bescheiden mening een mooie metamorfose heeft ondergaan. Ik kan me toch niet van de indruk ontdoen dat dit een kohaku is, die door velen op een wachtlijstje staat.

1011033 oktober 2010

1011033 maart 2011

1011033 november 2011

Ik laat nu enkel de resultaten zien, en beoordeel zelf maar wat je er van vind. Je mag het gerust in de reacties vermelden, want iedereen is hier vrij in.

Wel moet me van het hart dat reacties zoals gisteren op het nieuwsitem door mij met somberheid worden gelezen. Het is trouwens ook niet nodig om me te verdedigen, want dat kan ik best zelf, en het is gewoonlijk zo dat actie gelijk is aan reactie, en gewoonlijk meer slecht dan goed is. Maar och....slechte reklame is ook altijd reklame uiteindelijk denk ik dan weer.

Indien iemand niet positief reageert op bepaalde onderwerpen, laat deze dan in zijn waarde, maar reageer er gewoon niet op, dat lijkt me het verstandigste. Je kan het immers toch nooit voor iedereen goed doen, en wat kost kritiek ? juist...niets.

Wel wil ik even melden, dat het evident is, dat ik alles probeer in een "zo goed mogelijk" daglicht te stellen. Uiteraard zijn er ook mindere koi en mindere goede dingen, maar je kan van een bedrijf toch moeilijk verwachten dat dit telkens naar boven komt. Mij lijkt het normaal dat ik de goede dingen in een beter daglicht stel. Het is aan de lezer om dit te filteren en zelf zijn oordeel te vormen.

Ik kan het systeem ook zo laten maken dat alle reacties door mij eerst kunnen gelezen worden, en dat deze pas dan op de website verschijnen, dan worden sommige uitlatingen zoals die van gisteren vermeden, maar dat vind ik nu juist niet goed. Ik heb er geen probleem mee dat men zijn mening zegt, al wordt juist gezegd dat ik geen kritiek kan verdragen. Of ik het plezierig vind is een andere zaak.

Wat betreft zelfverheerlijking....Och, ik denk dat iedereen wel zo verstandig is om zelf zijn conclusies te trekken. Het kan niet allemaal rozegeur en maneschijn zijn, maar moet ik dat nu zo vertellen op de site ? Als ik nu in Japan een koi koop, dan kan ik toch moeilijk zeggen, ik heb die koi gekocht want ik vond hem verschrikkelijk en het zal nooit iets worden met deze koi. Dat lijkt me wat onlogisch..je doet dingen toch om goed te doen, en als ze niet goed uitdraaien, dan probeer je dat toch op te lossen. Tja...

Ik weet nog niet wanneer ik de volgende serie van Taniguchi zal voorstellen, want ik geniet momenteel van een heerlijk weekend in Schoondijke, op een prachtige B&B en ik ga er gawoon van genieten. Trouwens een hele mooie streek hier in Zeeland. (buurt van Breskens/Vlissingen)

Als laatste wil ik nog even melden dat ik niet ga reageren op het NVN forum. punt uit.

Meer afbeeldingen

Resultaten Taniguchi serie: afbeelding 1
Resultaten Taniguchi serie: afbeelding 2
Resultaten Taniguchi serie: afbeelding 3
Resultaten Taniguchi serie: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml