Speciale veiling Momotaro 27 mei

Speciale veiling Momotaro 27 mei

Ondanks mijn hoge biedingen, die een stuk hoger lager dan vorige keer, is het me slechts gelukt om 3 exemplaren op de kop te tikken. Het zijn dan ook wel niet de minste, en ik ben er ontzettend blij mee.

Net zoals vorig jaar zullen deze koi gratis een jaar extra in de mudpond mogen verblijven en zullen ze in november naar Arendonk komen om dan de winter in onze speciale tategoi bakken te mogen overwinteren. Zij zullen tijdens een speciale koi show die Momotaro zal houden in Oktober opnieuw geevalueerd worden en de winnaars ontvangen een trofee van de keramische Bizen Yaki potterij, namelijk Jun Isezaki.

Helaas heb ik geen enkele kohaku kunnen op de kop tikken, alhoewel mijn biedingen echt niet gering waren, maar ditmaal wel zeer doelgericht naar bepaalde koi. De koi die ik te pakken heb kunnen krijgen zijn 3 showa's.

Showa 7 van 44 cm

Showa 14 van 44 cm

Showa 19 van 40 cm

De oyakoi (ouders) zijn:

Female - Last year's ZNA All-Japan Kuroki award winner 5 years old - 84 cm

Male - Mako bloodline showa

Stel je voor...tosai van 44 cm ? Zij stonden alle drie hoog op mijn verlanglijst. Het is een unieke kans om de echte tategoi te pakken te krijgen. Voor mensen die interesse hebben om absolute topkwaliteit te pakken te krijgen, dit is je kans. Ik zet nu even wat foto's online en zal ze straks toevoegen aan mijn collectie.

Een filmpje voor de liefhebbers:

Nr. 7 - 44 cm.

Nr. 14 - 44 cm.

Nr. 19 - 40 cm.

Dan nog wat informatie voor de mensen die graag getallen horen:

De veiling bestond uit 60 tosai, waarvan er één weerhouden werd wegens een kleine beschadiging. De totale veiling bracht in totaal 27 860 000 yen op (± 214 307 euro ). Dit komt per koi neer op een gemiddelde van 3 632,00 euro ex commissieloon tussenpersoon, transport, BTW, winst voor dealer etc...

De duurste verkochte koi was een kohaku (nr. 3) gevolgd door een sanke (nr. 4) en een showa (nr. 3). De prijzen die hiervoor betaald werden lagen echter vrij dicht bij elkaar. (geen 100 000 yen verschil)

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml