Stuk voor stuk de moeite om te zien

Stuk voor stuk de moeite om te zien

Herinner je je de koi nog met het stukje secondair hi dat zich ontwikkelde op de voorkant van het hoofd ? (zie foto) De mensen die toen aawezig waren zullen het zich nog wel herinneren.

Het is zoals voorspeld volledig aangegroeid, en totaal niet meer zichtbaar. Ik kreeg vandaag bezoek van een oude vriend, en ik had me voorgenomen om de tosai die nog binnen zaten even te controleren, te meten en te filmen.

Dit waren een 8-tal koi, en ik heb de filmpjes even gemonteerd van aankoop en van gisteren, om je de ontwikkeling te laten zien. Wat is mijn persoonlijke mening ? Zoals altijd heb je koi die goed ontwikkelen en je hebt koi die hun slechtste zijde laten zien.

Wat betreft de koi die ik hier ga tonen het volgende: In mijn ogen was de ontwikkeling voor 80% geslaagd te noemen. Na meting kan ik stellen dat ze allemaal om en bij de 50 cm waren op dit moment. Ze hebben nog niet de commerciële superlook van de Japanse reuzen, maar wel een solide groei met een dankbare ontwikkeling, en bovendien zijn het koi die voldoende tijd gehad hebben om zich aan te passen aan onze omstandigheden.

Binnen 14 dagen gaan ze naar de buitenafdeling waar ze de winter gaan doorbrengen op een constante temperatuur van 18°. Enkele koi stalen de show, enkele andere vertoonden wat minder goede ontwikkelingen, maar wel beoordeeld met verkopersogen, want voor de kenners waren dit soms de betere.

Ik hoop dat ze tegen april volgend jaar, een gestage groei kennen van een 4-5 cm, een opbouw van iets meer maturiteit, zodat ze financieel wat beter voor de dag komen. Buiten de kohaku waren het vrij dure aankopen, en ik moet eigenlijk toegeven dat ik het meest tevreden was over de ontwikkeling van de kohaku van Taniguchi.

Beoordeel het zelf maar:

1302035 - 48 cm, taniguchi

1302039 - 50 cm, taniguchi

1302045 - 47 cm, taniguchi

1305006 - 46 cm, Dainishi

1305018 - 48 cm, Marudo

1305019 - 49 cm, Marudo

1305020 - 48 cm, Marudo

1306003 - 45 cm, Okawa

Bovendien heb ik nog een filmpje gemaakt van de 4 showa die nog in de laatste vijver zwommen, maar die ik niet afzonderlijk gefilmd heb. De resultaren zijn echter zowat dezelfde.

Nog even melden dat ik volgende week zaterdag NIET geopend ben, vermits ik naar Japan zal vertrekken om de mudpondkoi te updaten en eventueel nieuwe aankopen te doen.

Meer afbeeldingen

Stuk voor stuk de moeite om te zien: afbeelding 1
Stuk voor stuk de moeite om te zien: afbeelding 2
Stuk voor stuk de moeite om te zien: afbeelding 3
Stuk voor stuk de moeite om te zien: afbeelding 4
Stuk voor stuk de moeite om te zien: afbeelding 5
Stuk voor stuk de moeite om te zien: afbeelding 6
Stuk voor stuk de moeite om te zien: afbeelding 7
Stuk voor stuk de moeite om te zien: afbeelding 8
Stuk voor stuk de moeite om te zien: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml