Update Yamamatsu

Update Yamamatsu

Gisteren heb ik een update ontvangen van onze Azukari koi van Yamamatsu.

De beelden vertellen genoeg, de filmpjes vertellen het helemaal. Ik ben echter niet in de goede stemming om er een heel verhaal aan te hangen, want tegelijkertijd met de update kwam het bericht dat ik één van deze koi verloren had.

Het bericht bereikte me als volgt: One did not come up from the mudpond, and Yamamatsu says it is most likely lost in flooding which happened in August of this year in Niigata, or it has died in the mudpond of natural causes. Whichever it is, the koi is not there and is M.I.A. He has said he will offer to do something for you, but is not willing to replace this koi with another of the same age, as it was bought as Jumbo Tosai...not 4 sai...the other koi are fine

De koi die verloren is gegaan is eigendom van één van mijn beste en dierbaarste klanten, en hen het nieuws melden, is wederom een zware beproeving. De koi die verloren is gegaan was één van de beste van de serie, en het geeft me weer een wrange smaak, maar tevens wil ik hiermee nogmaals duiden op het risico om de koi in de mudpond te laten.

Vermoedelijk krijg is weer veel kritiek op dit nieuwsitem, maar het gevaar is reëel aanwezig en ik vind het mijn plicht om dit te melden. Ik zal nu weer alles in het werk moeten stellen om de plooien glad te strijken, want één van je lievelingen waar je 2 jaar naar verlangd kan je niet zomaar vervangen. Het is toch al een mooie tegemoetkoming van Toshiaki, om de koi te vervangen, en we mogen of kunnen hem niets verwijten. Ik weet 100% zeker dat hij dit liever niet heeft dan wel, maar het blijven levende wezens, en dat kan niet veranderd worden.

Laat ons echter deze dag niet vergallen, maar genieten van de update van de koi. Wel even vermelden dat de koi nog vrij onrustig zijn, en dat je hier of daar nog sporen kan ontdekken van het verblijf in de mudpond. Ze waren nog maar pas uit de mudpond gehaald.

903055

903054

1011048

1011047

Let vooral op de 70 cm sanke, die ongetwijfeld zeer hoge ogen gaat scoren. Als ik Toshiaki mag geloven, zegt hij het volgende: Indien de koi van mij was, zou ik haar zeker niet verkopen, maar gebruiken voor de kweek. Het is in ieder geval een koi met ontzettend veel potentie.

Ik heb met hem de afspraak dat deze nog 2 jaar in de mudpond mag verblijven. Het secundair hi op de staart van de bloedmooie ginrin, wordt in de loop van de winter verwijderd.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml