Vandaag eens iets anders

Vandaag eens iets anders

We beginnen vandaag met een selectie van tosai, waarbij we een heel goed gevoel hebben.

We zijn er de ganse namiddag mee bezig geweest, en hebben 13 kohaku geselecteerd uit een 300-tal vissen. Deze zijn ongeveer 18-22 cm, en wij hebben het vervolg gezien van deze kohaku. Dit is voor mensen die graag een hele goede kohaku aankopen met mogelijkheid tot verlenging naar Jumbo tosai, (volgend jaar april) of wel naar nisai (volgend jaar oktober).

Als jumbo tosai zullen ze ongeveer 30-35 cm groot zijn en kunnen ze naar Arendonk komen. Als nisai zullen ze ongeveer 55 cm zijn, zullen een extra jaar mudpond krijgen, en kunnen dan naar Arendonk komen. Alle kohaku zijn voorzien van certificaat. De oyakoi is Matsu x Sakai. De moeder hebben we niet kunnen zien, maar luistert naar de naam Haru Botan. De vader is een prachtige man van 70 cm. Deze hebben we wel gezien, en gefilmd.

Om dit voor iedereen interessant te maken zal de prijsopbouw de volgende zijn:

Prijs bij aankoop: 595 (met uitzonder van de kashira, die 100 euro extra kosten)

Prijs verblijf tot april 2011: 125 euro, te betalen in april

Prijs verblijf tot oktober 2011: 250 euro, te betalen in oktober

Transport als jumbo tosai: 50 euro/stuk, te betalen in april

Transport als nisai: 150 euro/stuk, te betalen in oktober

Als je dan de prijs van een jumbo tosai van 30-35 cm in april telt, dan kom je in totaal op 770 euro, voor de nisai kom je dan op 995 euro per stuk, met uitzondering van de 2 kashira, die 100 euro meer zullen kosten bij aankoop. Ter info, dit zijn nummer 1 en nummer 7, aangewezen door de kweker zelf.

Wij geloven sterk dat dit een zeer mooie deal is. De kohaku op de kleine foto en de filmpjes tonen vrij dik,maar ze worden volop gevoerd op dit moment, namelijk 3% per dag.

Om het verhaal compleet te maken. De kweker is Tanaguchi, en dit is zeker en vast de coming man. Koi kopen van deze kweker zou binnen enkele jaren wel eens heel duur kunnen worden.

Dit is een uitstekende gelegenheid voor de echte tosai liefhebbers om nu hiervan te profiteren.

Wij hebben in de selectie vooral gelet op: kiwa – sashi, huidkwaliteit en vooral sterk beni, maar dat was bij deze kweker geen enkel probleem. De patronen zijn speels en hebben een rol gespeeld bij de selectie. Hierbij werd aandacht geschonken aan odome en er zaten zelfs een aantal tosai tussen met maruzome kiwa. Al deze tosai hadden op deze leeftijd een krachtige uitstraling. Aan jullie de keuze om hiervan te profiteren.

Morgen stuurt de kweker goede foto’s op, want door omstandigheden is me dit vandaag niet gelukt. Ik heb de foto’s dan ook verkleind, maar heb wel een filmpje toegevoegd.

tosai Tanaguchi-01

tosai Tanaguchi-02

tosai Tanaguchi-03

tosai Tanaguchi-04

tosai Tanaguchi-05

tosai Tanaguchi-06

tosai Tanaguchi-07

tosai Tanaguchi-08

tosai Tanaguchi-09

tosai Tanaguchi-10

tosai Tanaguchi-11

tosai Tanaguchi-12

tosai Tanaguchi-13

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml