Vandaag is het groen

Vandaag is het groen

Vandaag is het inderdaad groen en niet rood, maar het gevoel is hetzelfde.

Reeds maanden probeer ik zweefalgen in mijn vijvers te krijgen en om te spelen met het water, en het is me tot hiertoe nog nooit gelukt. Ik bedoel hiermee in Arendonk en niet in de groeivijver.

Vandaag is het zover: vijver 1 is groen en ik ben er hartstikke blij mee. Ik weet dat het voor de mensen die komen kijken een raar gevoel geeft, maar dat moeten ze er maar bijnemen. Beter een groene vijver met goede koi, dan een klinisch heldere vijver met minder goede koi. We preken het al jaren, nu gaan we het nog eens in praktijk omzetten.

Verschiet dus niet als je op visite komt….het water is GROEN. Ik ga nu wel proberen met de lampen te spelen, en de vijver tegen de zaterdag weer lichtgroen te krijgen, zodat je de vissen nog juist op de bodem kan zien rondzwemmen. Maar maak je niet ongerust, niet alle vijvers zijn groen hoor…

Waarom zijn wij zo fanatiek met het groene water en vooral met het groene water in de groeivijver, want dat is het belangrijkste. Wel, die evenaren bijna het gevoel van de mudpond. De zweefalgen zorgen ervoor dat de koi een geweldige huidkwaliteit tentoonspreiden en dit gecombineerd met een goede groeicurve van tosai naar nisai, een ware sensatie veroorzaken.

Koi kan men niet in helder water laten ontwikkelen, en al zeker niet binnen, dat is de logica zelf. Er zijn 4 zeer belangrijke bestanddelen die meespelen in het verhaal, namelijk warmte, rust, zweefalgen en ruimte. 3 van deze onderdelen geven wij ze in overvloed, het enige dat we niet kunnen evenaren met een mudpond is de ruimte.

Iedere koi die binnen zwemt, geen algen heeft, geen rust en geen ruimte zal zo goed als nooit positief ontwikkelen. Dat is een utopie. De intensiteit van de kleur en de warmte van de huidkwaliteit zal altijd achteruitgaan, dat is zo simpel als twee maal twee, vier is. Waarom zijn we hier ook zo zeker van ? Omdat we het telkens weer bewijzen.

Onze verwachtingen op dit ogenblik zijn zeer hoog gespannen. Zelf vinden wij dat dat kwaliteit die nu in de groeivijver zit, nog nooit zo hoog is geweest. Ons verwachtingspatroon is zelfs zo hoog, dat het eigenlijk alleen maar kan tegenvallen…dus back to reality en hopen dat alles goed gaat de volgende maanden.

Wat ik wel kan overbrengen is het goede gevoel, tenminste zo ervaar ik dat zelf toch. Bekijk even deze prachtige foto’s van de groeivijver, en vooral de prachtige filmpjes van happy koi.

groeivijver 2de dag – 01

groeivijver 2de dag – 02

groeivijver 2de dag – 03

groeivijver 2de dag – 04

groeivijver 2de dag – 05

Om je het groeipotentieel te doen begrijpen, laat ik je nu een filmpje zien dat ik gemaakt heb toen ik gisteren de koi schepte om een afstrijkje te nemen. Toevallig zat hier ook een koi tussen van de Momotaro 60-serie die al enkele weken eerder in de groeivijver zit. Vergelijk koi groeivijver

De kleinere tosai zijn ± 32-35 cm, en de grotere tosai was bij het inzetten ± 35 cm. Zie je het verschil ? Ik denk dat het aan duidelijkheid niets te wensen overlaat.

Meer afbeeldingen

Vandaag is het groen: afbeelding 1
Vandaag is het groen: afbeelding 2
Vandaag is het groen: afbeelding 3
Vandaag is het groen: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml