Yamatoya San

Yamatoya San

Vandaag laat ik u meegenieten van de mudpond van de kweker Yamatoya.

Hij ging vandaag eerst zijn mudpond met 50 Sansai leegmaken en vroeg of wij interesse hadden om mee te gaan. Natuurlijk hadden we dat. De mudpond was gelegen in de bergen. Het ging vrij vlot, want binnen een uur waren al de Sansai netjes binnengehaald en in de binnenvijver geplaatst. Kijk zelf maar naar de filmpjes, ik weet zeker dat dit enkele mensen zal bekoren.

Via de fotoreeks kan je zien hoe wij ontvangen werden door deze ontzettend vriendelijke man. Toen we aankwamen werden we vergast op een steak met fritjes. Deze steak had maar één nadeel: hij was veel te klein. Wat was die lekker klaargemaakt...

Toen we onze koi gekocht hadden, werden we nog uitgenodigd om "Ramen" te eten. Dit is een bouillon met verse groenten en met kip of varkensvlees.

Nog even vermelden dat ik 2 koi heb laten zitten tot volgend jaar. Een inazuma kohaku en een kohaku met een zeer speciale koptekening, beiden vrouwtjes. Nog even vermelden dat Yamatoya vooral kweekt met een oyakoi van de Sensuke bloedlijn van 83 cm en Takeda. Hij gebruikt nooit geen kleurstoffen, en dat kan je aan zijn koi ook merken. Zijn kohaku hebben zowat de beste huidkwaliteit die je kan vinden, en zijn beni is zo zacht als een babykontje. Heel wat anders dan het opgefokte rood waar iedereen het over heeft. Dit beni heeft zoveel meer charme, en geef de koi de tijd om op kleur te komen. Je zult er zoveel meer plezier aan beleven.

Wie een Yamatoya koi koopt, koopt een koi met een hart.

Hier de link naar de filmpjes van Yamatoya San:

Yamatoya deel 1

Yamatoya deel 2

Yamatoya deel 3

Yamatoya deel 4

Yamatoya deel 5

Yamatoya deel 6

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml