Zaterdag is het weer super

Zaterdag is het weer super

Dat zijn in ieder geval de voorspellingen, en misschien zijn het wel de laatste dagen om nog te genieten van de najaarszomer.

Gisteren hebben we 20 jumbo terug naar hun plaats van bestemming gebracht. Wat een hels karwei is dat. Vooraf alle dozen klaargezet, de zakken gevuld met water, de bus klaargezet en één voor één de koi in de zakken gedaan.

Ik was blij dat Ben en Benny eraankwamen om te helpen, want alleen is niet om te doen. Deze 20 koi heb ik na controle door middel van kieuwstalen en algemene controle gedurende 5 weken opgevangen, omdat de vijver van 100 kuub kapot was en moest hermaakt worden.

De eigenaars waren dan ook maar wat blij dat ik 3 lege binnenbakken van 15 kuub had om deze vissen een tijdelijk onderdak te geven. Bij de vissen hoorde ook onze zeer speciale Ki Shisui, met de verleidelijke naam KiKi, en die nu ook op haar bestemming is aangekomen.

Het is nu wel heel rustig in Arendonk. Binnen alles leeg, buiten niet te veel koi meer…het doet toch raar als je stilaan uitverkocht geraakt. Het is dan ook een wonderlijk jaar geweest, met enorme verkopen, waar ik heel blij en dankbaar voor ben.

Het geeft ons de kracht en de morele steun om op de ingeslagen weg voort te gaan. Gisteren hebben we nog de geweldige Yondan Kohaku verkocht die nog 1 of 2 jaren in Japan zal verblijven om haar boven de magische grens van 80 cm uit te laten groeien, zodat deze in de toekomst de shows zal kunnen teisteren. Een prachtig project, dat wij samen met de klant graag proberen tot een goed einde te brengen.

Daarnaast staan er nog een groot aantal potentiële jumbo toppers die nog niet verkocht zijn. Hoeft ook niet, want het is natuurlijk zo, dat we zelf ook graag een aantal vissen willen behouden. Vooral de kohaku van Takigawa, Virgin, en de sanke van Yamamatsu hebben we voorbestemd om hoge ogen te gooien. Het zal hopelijk een genot zijn om deze terug te mogen zien.

In het rijtje van de groten, vinden we een superieure ginrin showa, die zowat het mooiste pronkbeest van de toekomst zal worden, en enkele zeer beloftevollen sansai en nisai. Het wordt met de dag spannender en spannender om naar Japan te vertrekken.

Wie zaterdag niet weet wat te doen…

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml