Ze hadden honger

Ze hadden honger

De koi die voor de opensales bestemd waren hadden honger.

In het filmpje zie je ze ten aanval gaan in de strijd om het eten. Ik zal proberen om ze nog wat vest te mesten tegen de dag van de opensales. Ze zagen er al goed uit, maar misschien kan het nog beter.

In het tweede filmpje zie je de mannelijke tancho ten aanval trekken. Deze is zich klaar aan het maken voor zijn volgende reis naar Sicilië. Samen met de 1210006 en de KO-V12-1002 zullen ze daar kunnen genieten van het warme weer, en hopelijk zullen ze iets meer zomer krijgen dan hier.

Je ziet trouwens op dit moment een grote verandering aan de koi. Ze worden veel hongeriger, ondanks dat de temperatuur hetzelfde is gebleven. Volgens mij is er een intern waarschuwingssysteem dat zegt dat ze zich klaar moeten maken voor de lente en de zomer.

De zon die op de overkappingen schijnt verwarmt het water nu zienderogen. Ik heb gisteren al een vijver in gereedheid gebracht, zodat ik al bepaalde koi kan overplaatsen. Deze had de ganse winter leeg gestaan en moest ik opnieuw met de hogedrukspuit bewerken. De vijver zal ondertussen wel gevuld zijn, zodat ik deze weer op kan starten. Dit doe ik door iedere dag ammoniak toe te voegen in combinatie met melkzuurbacteriën en enzymen.

Ze voorspellen nog wat minder goed weer, maar het water is ondertussen opgewarmd naar 11°, en om dit terug af te koelen zal minder goed gaan. Toch zou een verhoging van temperatuur een verlossende rust geven. Ik hoop daarbij op een 13-14° tegen het einde van de maand.

Lopende promoties.

Kohaku promotie momenteel 2350 euro, 713 x bekeken.

Opensales evenement zaterdag 6 april...niet te versmaden

Veiling Momotaro 11 april. Liefhebbers kunnen zich aanmelden

20 april, voorstelling van onze 2013 koi. (info volgt)

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml