Nishikigoi. TV

Nishikigoi. TV

De donkere dagen voor Kerst… Met Sinterklaas in aantocht. En onze koi inmiddels onder het polycarbonaat of anderszins. Maar hoe blijven we ons in deze dagen verlekkeren aan koi?

Koude Karper

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik vind deze tijd van het jaar maar niks. Ik heb van de week de laatste platen polycarbonaat op de vijver gelegd en ik zie dus mijn troetels niet meer. O ja, ik heb wel een webcam in de vijver hangen, maar van het beeld dat ie geeft, wordt ik ook niet vrolijk: vissen die stijf op de bodem liggen of een beetje lusteloos in het water hangen. Nee, dat is toch ook niet alles.

Ideaal natuurlijk als het water zou zijn verwarmd en de hongerige bekken als in de zomer aan het wateroppervlak komen bedelen, maar zover zijn we nog niet. Gelukkig zijn degenen onder ons, die het wel zo voor mekaar hebben! Maar, voor de meeste, waaronder mijn persoontje, blijft het behelpen. Weinig koigenieten op dit moment. Wat u zegt.

Koi Betaal Televisie

Normaal gesproken zet ik in deze nakende winterperiode nog wel eens een koi-dvdtje op om feeling te blijven houden. Ook op de tv kan je je aan al dat moois verlekkeren. Echter, er worden de laatste tijd maar weinig dvds uitgebracht. New Vision, bekend van de series The Living Jewels en Koi Keepers, heeft al twee jaar niets meer geproduceerd. Wat rest er dan?

Iets heel speciaals: Nishikigoi TV. Sinds februari dit jaar actief en een absolute aanrader!

NTV

Nishikigoi.TV is een nieuw online video Koi magazine, geïnitieerd door Mark Gardner.

Elke maand brengt NTV ongeveer drie kwartier hoogwaardige beelden van koi op allerlei gebied: bijvoorbeeld alle noemenswaardige koishows in Japan en Europa, zoals de All Japan en ZNA shows, de Nogyosai show, maar ook de Koi@Home show in Hasselt of de Holland Koi Show in Arcen.

Verder de harvests in Japan van o.a. Isa, Shintaro, Sakai enz. De auctions van Sakai Hiroshima en Momotaro Okayama. Diverse top-of-the-bill koivijvers en koi-collecties. Het kweken en selecteren van koi en educatieve programmas over bijvoorbeeld sashi en kiwa. Ga zo maar door.

De videos kunnen op uw pc met Windows XP gedownload worden. Ze komen in twee kwaliteiten: een standaard versie van 750 pixels via Windows Media Player en een High Definition versie (1080 pixels) via Quick Time Player. Beide programmas zijn via NTV te downloaden.

Beauties

De koi die u te zien krijgt behoren tot de absolute wereldtop, om uw vingers bij af te likken.

De opnamen zijn schitterend en de vissen komen dan ook tot hun volle recht. Mark Gardner vergeet daarbij niet steeds een snufje Japanse cultuur aan zijn beelden toe te voegen.

Ik moet eerlijk bekennen: ik kijk steeds weer uit naar de nieuwe producties van NTV. Het geeft een bijzondere blik in de (Japanse) keuken en dat in superkwaliteit!

Ik brand de downloads steeds op disc zodat ik ze later op mijn gemak op mijn tv-scherm kan bewonderen.

Wie nog peinst over een Sinterklaas- of Kerstkadootje: een jaarabonnement op NTV kost 60 euro. Een heerlijke manier om die donkere dagen door te komen! En om op de hoogte te blijven wat er speelt in koiland! Kijk op nishikigoi.tv en download bijvoorbeeld de samples om een idee te krijgen wat u kunt verwachten. Echt top-of-the-bill.

Rini Groothuis

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml