Savio skimmer

Savio skimmer

Iedereen is er wel van doordrongen dat een of meer oppervlakteskimmers als uitrusting van onze koivijver, onontbeerlijke attributen zijn voor de handhaving van een goede waterkwaliteit en voor de stimulering van een betere watercirculatie. Het mechanische oppervlaktevuil in de vorm van blad, bloesem en dergelijk ongerei wordt snel en doeltreffend uit de waterstroom afgevangen, waarna het water gewoonlijk naar de hoofdfilter wordt getransporteerd voor verdere organische en anorganische zuivering

Dat er flinke verschillen zijn in de uitvoering van oppervlakteskimmers, is wellicht niet iedereen bekend. We zijn weliswaar vertrouwd met de zogenaamde zwembadskimmer, die in de vijverwand wordt ingebouwd en mogelijk kennen we ook de buisskimmer, die zich aan past aan de hoogte van het waterniveau, maar die wel uit de wand in het water steekt. Maar daar houdt het wel zo’n beetje mee op.

Bij ons recente bezoek aan Martin zag ik de Savio skimmer in bedrijf. Ik kende de Savio wel, maar had deze nog nooit daadwerkelijk aan het werk gezien. Een mooie gelegenheid om mijn licht er eens over op te steken.

Het is een zeer robuuste skimmer, geschikt voor het grote werk. Het meest opvallende verschil met andere skimmers is, dat hier de pomp in de skimmer zelf wordt geïnstalleerd en dat er ruimte is voor het aanbrengen van filtratie in de vorm van bijvoorbeeld Japanse matten of borstels en dergelijke.

Eigenlijk opereert zo’n Savio skimmer dan als een zelfstandige filterunit en wordt de hoofdfilter minder belast. Een frappant apparaat, vind ik, en mogelijk interessant voor degenen die zich aan de bouw van een nieuwe vijver gaan wagen of aanpassingen overwegen.

De Savio laat zich niet uit het veld slaan bij het afzuigen van grote waterhoeveelheden en dat is toch een beetje het zwak van de standaard skimmers die onaangepast met een kuub of zes wel aan de limit zitten. De Savio werkte in ieder geval als een speer en er was geen blaadje op de vijver van Martin te zien.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml