Vitaliser

Vitaliser

Je hoort er steeds meer over: vitaal water. Water waarvan de moleculenstructuur dusdanig veranderd is, dat het zachter en voller aanvoelt en langer vers blijft. Goed voor mens en dier, die gemiddeld uit 70% water bestaan en dus ook goed voor onze koi, zo wordt gezegd.

Groentekweker

Ik werd voor het eerst met het begrip vitaliser geconfronteerd, toen mijn vriendin het glossymagazine Happinez onder mijn neus schoof. “Hier”, zei ze, een verhaal over waterverbetering. Iets voor jou” . Nieuwsgierig dook ik in het artikel. Hé, interessant.

Het verhaal gaat over een groentekweker, die eigenlijk niet tevreden is met zijn product en zijn manier van produceren. Het constante gevecht tegen ziekten, het al maar gebruiken van nieuwe cocktails bestrijdingsmiddelen om de tomaten, komkommers, sperzieboontjes en aardbeien te laten overleven, met niet meer als resultaat wat zielig ogende gewassen; het kwam hem uiteindelijk de neusgaten uit.

Totdat hij een zekere Boudewijn Leliveld tegenkwam, die al jarenlang onderzoek deed naar het vitaliseren van kraanwater en die de vitaliser uitgevonden had. Samen besloten ze de watervoorziening van de kwekerij te verrijken met vitalisers en de ontwikkeling van de gewassen nauwkeurig te monitoren.

Het resultaat was onmiskenbaar. De groenten werden minder waterig, voelden steviger aan en ze smaakten naar de groenten uit grootmoeders tijd. Een tomaat smaakte ook naar een tomaat en een aardbei proefde veel beter en kreeg minder snel rottingsplekken. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen werd uiteindelijk overbodig. Het eindresultaat: onbespoten, weelderige groenten van prachtige kwaliteit, die van heinde en ver klanten aantrokken. Dat was een ontwikkeling om bij stil te staan en erover na te denken.

Bovis-waarde

Zoals de temperatuur in Celsius of Fahrenheit graden wordt uitgedrukt, zo wordt de energetische waarde van water in Bovis aangegeven. Een mens zou 6500 Bovis nodig hebben, maar kraanwater, dat continu chemisch, biologisch en mechanisch gerecycled wordt, zou de waarde niet halen waar ons lichaam om vraagt.

6500 Bovis is een waarde die de stempel ‘neutraal’ ontvangt. Boven de 7000 wordt water als echt gezond beschouwd en boven de 8000 krijgt het water de classificatie ‘vitaal’. Water onder 6500 Bovis wordt niet als echt gezond voor mens en dier bestempeld en onder de 3000 is water zelfs ziekmakend.

Ons kraanwater haalt gemiddeld bij lange na deze 6500 Bovis niet, terwijl wij door de bank genomen ons kraanwater toch van goede kwaliteit vinden. Kennelijk kan het beter, reden waarom veel mensen dan ook bronwater uit de fles prefereren boven water uit de kraan.

Maar ook steeds meer mensen plaatsen een vitaliser thuis, zeker ook restaurants, agrarische bedrijven, sauna- en wellnesscentra en viskwekerijen, terwijl de export van vitalisers naar landen zoals Dubai en de Verenigde Emeraten ‘booming’ is. Dat kan nauwelijks toeval zijn.

Effecten

Een vitaliser is een dubbellaagse, roestvrijstalen, wat conisch gevormde pijp met keramische kern en daarin voorzien van een zilver- en goudlegering.

Van colloïdaal zilver is bekend, dat het een natuurlijk en efficiënt antibioticum en antisepticum is tegen infecterende organismen. Zilver wordt beschouwd als een van de meest universele, antibiotische stof en het krachtigste antibioticum, dat er is. Al in het begin van de vorige eeuw gebruikten geneeskundigen het in de strijd tegen virussen, parasieten, schimmels en bacteriën.

Colloïdaal goud heeft een brede werking tegen ontstekingen en wordt vooral gezien als stimulator van het immuunsysteem. In diverse medicijnen tegen reuma bijvoorbeeld, zit goud verwerkt.

Onder druk wordt het water door de kern geperst. Door de vortexbeweging binnen in de pijp vindt een implosieproces plaats, waardoor de structuur van watermoleculen wordt geordend en het water nieuwe energie wordt gegeven. Metingen van het proces en het resultaat vinden plaats door kristalfotografie, waarbij de kristalstructuur van het water in beeld wordt gebracht. Zelf kunnen we zo’n kristalstructuur ook zien bij bevroren waterdruppels of op een bevroren raam.

Een vitaliser krikt het water op tot boven de 8000 Bovis, waardoor er positieve effecten waarneembaar zijn op de menselijke en dierlijke gezondheid. Het weerstandsvermogen neemt toe, de stofwisseling verbetert en alles wat met dit hoog energetische water is klaargemaakt, smaakt voller en lekkerder. De vitaliser wordt tussen de waterleiding gemonteerd, werkt dus op waterdruk en vergt geen stroomverbruik. Hij heeft een levensduur van meer dan 15 jaar.

Koi

Inmiddels is de vitaliser ook in de koiwereld ontdekt. Er is zelfs een speciale vitaliser voor de koi ontworpen: de Ouroboros met 50 mm. doorsnede. In Nederland en België is er al een aantal koidealers die vitalisers op hun bakken hebben staan. Als we de berichten mogen geloven, is de werking verbluffend. Ook bij sommige Japanse kwekers staan vitalisers op hun bassins te werken en niet de minste, zoals bijvoorbeeld Dainichi. Ik sprak laatst met Peter van Deltafiltration over vitalisers en die is er lyrisch over.

De vitalisers zouden het water zachter, voller en verser maken en ziektekiemen verminderen. De redoxwaarde zou omhoog gaan en de algehele waterkwaliteit zou merkbaar toenemen.

Dat zou resulteren in zeer actieve koi met betere groei en kleuren, die minder vatbaar zijn voor ziekten. Ook de algengroei zou beperkt worden.Dat zijn claims, die iemand, die streeft naar optimale waterkwaliteit, niet zo maar kan negeren.

Experiment

Ik hoor u al zuchten en kreunen. Weer zo’n gadget, zult u wenkbrauwenfronzend en oorkrabbend opperen. Misschien, maar ik heb er toch een bepaald tintelend en positief onderbuikgevoel bij.

De knoop is inmiddels doorgehakt en een Ouroboros Vitaliser is aangeschaft. We laten de structuur van het water vastleggen voor en na gebruik van de vitaliser en monitoren nauwkeurig de invloed ervan op ons water en onze vissen. Inmiddels draait de vitaliser nu op een van onze bakken. Wij houden u op de hoogte van de effecten!

Rini Groothuis

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml