Yin & Yang

Yin & Yang

Volgens overlevering moet er in onze vijver altijd een oneven aantal koi zwemmen. Negen is prima, maar tien is uit den boze. Luc en ik prediken dat ook altijd. Een even aantal vissen, dat kan eigenlijk niet. Hoezo dat? Wat is dit nu voor onzin?

Niet alleen het oneven aantal is van belang. Wie louter go-sanke houdt, moet voor een juiste kleurverhouding, zeg maar een juiste balans, in de vijver zorgen. Dus hoofdzakelijk kohaku erin met daarnaast één sanke en/of één showa. En de stroming in de vijver moet altijd evenredig zijn aan de draaiing van de aarde.

Nou, nou, Rini, waar heb je het nu over, hoor ik u denken. Een klap van de staart van Domino gehad? Ik zal het u vertellen. Dat heeft te maken met Yin & Yang. En met Feng Shui. Een Oosterse filosofie die volgens aanhangers een positieve energie over je vijver laat stromen en die een zo harmonieus mogelijke levenskracht en welbehagen aan je vissen en vijver toevoegt.

Houdt u er dus rekening mee: zorg voor een oneven aantal koi in uw vijver, anders bent u gegarandeerd niet erg Feng Shui bezig. Negen stuks? Okay. Dan bij voorkeur acht kohaku met één showa. Het aantal negen is oneven en bij dit aantal in deze kleurverhouding wordt het geluk en bescherming bevorderd.

Het is maar dat u het weet.

Rini Groothuis

PS. Moet ik er toch nog een koi bij hebben…

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml