De koi van Pascal en Naomi

De koi van Pascal en Naomi

Er zijn nog mensen die aan mij denken en me het leven iets makkelijker maken door af en toe een update van hun koi geven.

Het is rustig, het is vakantie en er is weinig nieuws te melden aan het front, dus het is altijd een welkome afwisseling als ik meer informatie ontvang. Dit gaat over koi die al enkele jaren geleden aangekocht werden, en dat is altijd interessant om te volgen. Pascal schreef het volgende:

Hoi Luc,

vandaag nog even een aantal koi gebowld waaronder de Taniguchi kohaku 1304058 en de Kanno goshiki 1211007.

De kohaku meet inmiddels 70 cm en heeft vooral body gemaakt. Huidkwaliteit is stabiel gebleven op 2 shimi's aan de achterzijde na. Wat een beest zeg…

De kohaku nu

filmpje van januari 2013

Goshiki is inmiddels 63 cm. Hier en daar begint nu toch wat sumi door het hi aan het komen, maar toch nog altijd een mooie koi (vind ik…)

De goshiki nu

Een filmpje van januari 2013

Ik doe er nog 2 filmpjes bij, helaas wel met de telefoon genomen, dus niet van de beste kwaliteit.Deze 2 koi zijn in september 2013 aangeschaft, De kohaku was toen 62cm en de goshiki 52 cm.

Groetjes Naomi en Pascal.

Oproep tot samenwerking

Waarom eens niet proberen om foto's en filmpjes samen te brengen van koi die in het verleden zijn weggegaan en er een soort wedstrijd van te maken ?

Mijn voorstel is het volgende ! ik ben zo ongeveer sinds 2009 de koi beginnen te coderen. In het begin nog niet optimaal, maar toch wel vrij consequent. Als ik de lezers, jullie dus...nu probeer te motiveren om een foto en een filmpje door te laten sturen van koi die ze in een bepaald jaar hebben gekocht en waarvan ze de codenummer nog kennen, zou dit geen mooi resultaat kunnen opleveren ?

Ik heb het gevoel dat dit moeilijk te bewerkstelligen is, maar als ik nu een aantal koi per jaar kan samenbrengen, en daar de evolutie van kan laten zien, zou dat niet mooi zijn ? Er zullen zonder twijfel goede en slechte resultaten uit komen, maar het zou een enorme leerschool zijn.

Als je de code nummer niet kent, kan je nog altijd het archief doorbladeren en naar je aankoop zoeken. Er staan momenteel 1238 koi in het archief, dus het moet lukken om je aankoop te vinden.

Misschien als ik er een prijs aan verbind dat de motivatie nog groter is, wie weet. Laat ons het zo zeggen dat ik een waardebon van 100 euro geef voor de winnaar van ieder jaartal, maar ik moet er wel minimaal 5 per jaar samen kunnen brengen.

Als er dus minimaal 5 koi van het jaar 2009 samen kunnen gebracht worden, laat ik jullie kiezen welke koi er het beste is geëvolueerd. De wanneer krijgt dan een waardebon van 100 euro. Zo ook voor de jaren die volgen tot en met 2014.

De codenummers van 2009 beginnen uiteraard met 9 (jaartal) gevolgd door de maand en dan de nummer van de koi. Of het is een veilingkoi en dan is dit genoteerd met V9 in de code verwerkt.

Voorbeeld van een koi met een codenummer uit 2009, koi 904267

Dit is koi 904267 bij aankoop

Dit is koi 904267 in 2011

Voorbeeld van een veilingkoi uit 2009 is koi SH-V9-220.

Koi SH-V9-220

Koi SH-V9-220 zoals ze in 2015 is.

Uit deze jaartallen zal ik nadien de 5 winnaars voorstellen, en er een all round winnaar uit laten kiezen door jullie. Ik zal hier een vrij grote prijs aan koppelen, maar daar moet ik nog even over nadenken, en misschien kan ik ook iets van bepaalde leveranciers gedaan krijgen om dit mee te laten sponsoren. Ik weet dat dit een moeilijk realiseerbare actie is, maar wie weet kan het iets moois worden…

Meer afbeeldingen

De koi van Pascal en Naomi: afbeelding 1
De koi van Pascal en Naomi: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml