De gebroeders Sekiguchi

De gebroeders Sekiguchi

De gebroeders Sekiguchi koifarm ligt zowat op 50 km van het centrum van het koigebeuren, Ojiya (小千谷市, Ojiya-shi).

De oprichter van de Sekiguchi koi farm is de grootvader van de huidige eigenaars, namelijk Kosuke. Hij produceerde voornamelijk Kohaku, Sanke en Asagi. Op een bepaald ogenblik had de vader van de gebroeders Sekiguchi, Kazuo, zijn oog laten vallen op een koi met de naam Tamagin, een variëteit met een "marmeren glans", en hij werd gefascineerd door deze koi. De pearl ginrin was erom bekend dat het op de leeftijd van 3 jaar verdween. Door de soort verder te kweken, bleef de pearl ginrin goed behouden en verdween het niet meer naarmate ze ouder werden. Nadien begon Kazuo zich toe te leggen op de Showa Shanshoku, met het gekende succes als gevolg.

Velen van de showa zijn middelgroot in tegenstelling tot de kohaku en de Sanke, eenvoudig omdat het moeilijker is om hen groot te krijgen. Hun recentste bedoeling is om meer Jumbo Showa te kweken, en ze maken de nodige verbeteringen om dit te doen. Zij maken zich sterk dat de showa van dit ogenblik kunnen uitgroeien tot 80-85 cm en dit met mooie en spectaculaire patronen.

Zij leveren nu een inspanning in het creëren van de ideale Koi door het leren vanuit de ervaring van hun vader, zijn technieken te verwerven, en in hun eigen gevoel te geloven. De Stad Uonuma, waar het Landbouwbedrijf van Sekiguchi Koi wordt gevestigd, is wat ver gelegen van de Stad Ojiya die het centrum is van de productie van Nishikigoi is, maar hun trots, gevoel en inzet voor het kweken van Nishikigoi zijn het zelfde

Persoonlijk hebben wij ervaren dat de gebroeders Sekiguchi echte familiemensen zijn, met een warm hart, en dat krijgt onmiddellijk een pluspuntje. Ondanks het feit dat het reeds vrij laat was, hebben ze nog even de oyakoi gebowld, omdat we toch een zekerheid wilden hebben over de sterkte van het hi. De oyakoi was 10 jaar, en de kleuren waren nog even sprankelend als op haar 2 jaar. Ik ben er ook zeker van dat onze selectie zal opvallen door de kleurenpracht van deze koi. Huidkwaliteit, kleurintonatie en contrasten zijn adembenemend. We hebben afgesproken dat we begin volgend jaar een selectie van een groot aantal tosai mogen maken die aanleunen tegen tategoi of zowat de beste selectie die je kan maken. Wij wensen ze dan ook veel succes toe.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml