De Sakai van Momotaro

De Sakai van Momotaro

Vandaag was het de grote dag voor mijn broer Bram. Hij zou zijn Sakai kohaku van 79 cm ophalen en haar een liefdevol plaatsje in zijn vijver geven.

Er zit een verhaal aan deze Sakai kohaku. Tijdens onze Japan trip in oktober viel mijn oog op haar in een van de bakken van Momotaro. Ik vroeg Daisuke of de vis te koop was, want ik vond haar er gelikt uitzien. Een beetje smalletjes, maar wel strak in de schubben. Daisuke vertelde dat dit een kohaku was die hij enkele jaren daarvoor van Sakai gekocht had, bedoeld om als oyagoi te dienen. Het grappige is dat deze kohaku nog even in beeld komt op de Momotaro dvd, wanneer ze uit de 1500 ton vijver wordt genet. De kwaliteit van de eitjes was wat minder aan het worden, vandaar dat de vis weg mocht. Vandaar ook dat ik mijn vinger opstak. Bram wilde nog graag een kwalitatieve kohaku hebben en ja, voor een goede familieband moet je wat over hebben, nietwaar. Hij was er wel mee in de zevende hemel, en daar gaat het om.

Deze kohaku, genaamd Hannah, voelde zich meteen thuis in de vijver. Binnen 10 minuten was ze lekker van de zinkende Probites aan het eten. Ze krijgen dus niet allemaal stress, zo blijkt. Trouwens, Luc, zie jij nog een bekende vis op de foto?

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml