Een prestigieus project

Een prestigieus project

De lat is verschrikkelijk hoog gelegd door Rob en Tara. Het zal enorm interessant zijn om de bouwwerken op te volgen.

Ik herinner me nog als de dag van vandaag toen Rob en Tara voor de eerste keer een koi aankochten. Ik had nooit verwacht dat het virus hun zo diepgaand te pakken zou krijgen.

Ondertussen zijn we enkele jaren later, en staan we aan het begin van een nieuwe fase die we graag zullen opvolgen.

Ik ken Rob als iemand die niet bang is om projecten aan te pakken en uit te voeren. Helaas moeten ze binnenkort afscheid nemen van hun bestaande vijver om over te schakelen naar de bouw van een heus koihuis. Ik kreeg van Rob volgende mail aan:

Hoi luc, hierbij een filmpje van onze vijver in zijn laatste weken . Nog een paar weekjes en dan begint de grote verhuizing van onze vissen naar hun nieuwe en tijdelijke onderkomen.

Dan laten ze met trots een filmpje zien van hun nieuwe droom met de volgende uitleg:

Zoals je op het filmpje kan zien wordt de nieuwe vijver volledig overdekt. Het filmpje is wel via de oude opstelling deze zal straks een kwartslag gedraaid worden zodat die over de breedte van het huis ligt .

Ook de filterschuur wordt verandert in een put in verband met het uitzicht . De vijver zal rond de 8 m. lang worden en 3 m. breed. Over de diepte zijn we nog niet, ofwel 2 of 2,5 m . Dus de inhoud inclusief filter zal de vijver rond de 50/60 kuub komen.

Aan 2 zijdes komen rotsen in de vijver met natuurlijke oevers die beplant worden in japanse stijl. De andere 2 zijdes worden strak met 1 groot raam erin en de zijde bij de filterput daar komt een grote RVS waterval uit de muur.

De filter zal bestaan uit de bestaande do-it combi 100 trommel filter .Daarachter komt een 2,2 m³ RVS 2- kamer filter met 7 m² beluchte japanse matten en 7 m² onbeluchte matten . Deze zal gevoed worden van uit het bewegend bed door 3 x 160 mm PVC buizen naar de matten kamer.

Dan wordt het water terug gepompt door 1 x flowfriend pro en 1 x flowfriend standaard .Deze moeten samen voor een 60/70m³ per uur zorgen met een laag verbruik.

Er komen 4 bodemdrains onbelucht in en 1 skimmer alle leidingen in 125 mm uitgevoerd . Qua beluchting komen er 2 flinke schotels in de bodem gemaakt die voor een goed zuurstof gehalte moeten gaan zorgen.

De tijdelijke vijver zal 30/35 kuub bevatten en krijgt dezelfde opstelling als de definitieve vijver zodat we alles kunnen uittesten . Dan weten we ook precies wat er wel of niet verandert moet worden als we aan de definitieve vijver beginnen

Mijn bestaande selectie koi

Hierbij ook nog de codenummers van de vissen die van interkoi afkomen. De update van alle koi zal plaats vinden in oktober met de verhuizing van de koi. De genoemde koi hieronder zie je ook rondzwemmen in het filmpje van mijn vijver.

Kohaku momotaro KO-V13-0209, vorig jaar juli gemeten 79cm.. Dit is mijn topper een mannelijke kohaku met een schitterende bouw en huidkwalieit deze is inmiddels over de 80cm. Filmpje bij aankoop februari 2013

Showa dainichi 1507002 vorig jaar juli gemeten op 50cm. Deze is ook erg goed in huidskwaliteit geworden groei gaat niet hard maar dat is met zulke vissen ook niet nodig. Filmpje bij aankoop juli 2015

Showa momotaro 1511001, vorig jaar juli gemeten op 65 cm. Filmpje bij aankoop november 2015

Kohaku momotaro 1511015 vorig jaar gemeten op 60 cm. Deze kohaku neemt de tijd om te groeien pak gemiddeld 1/2 cm per jaar. Filmpje bij aankoop november 2015.

Sanke Momotaro 1611302 vorig jaar gemeten op 57cm. Op deze sanke ben ik het meest trots. Deze begint een erg brede vierkante kop te krijgen met een mooie body en goede huidskwaliteit. Sanke bij aankoop november 2016.

Kohaku Taniguchi 1302048, vorig jaar juli gemeten op 52 cm. Deze is heel erg verbeterd sinds ik dit visje uitprobeer. De body is veel beter geworden maar ook het beni is dikker geworden en het shiroji is spier wit. Je kunt echt zien dat er met ouderdieren van Sakai SFF is gekweekt. Kohaku bij aankoop juli 2013

Sanke Momotaro SA-V16-432, vorig jaar juli gemeten op 48 cm. Deze heeft helaas wat secundair hi ontwikkeld op de kieuwdeksels maar nog steeds een mooie sanke om te zien. Sanke bij aankoop april 2016

Showa momotaro 1703039, vorig jaar juli gemeten op 40 cm. Dit was Mathijs zijn favoriete showa. Doet het erg goed zal nu rond de 50/55 cm zitten. Het sumi kom traag omhoog maar wel op de goede plaatsen.

Tancho showa momotaro 1712001, dit jaar gemeten in april op 35cm, Deze doet het erg goed zit nu zo rond de 40/45 cm sumi kom al goed naar boven. Filmpje bij aankomst, december 2017.

Een hele boterham Rob en Tara, we zullen dit project graag opvolgen. Succes met de verbouwing en hou ons op de hoogte…stap voor stap….

Willen jullie dit project ook graag opvolgen ? Klik op emoticon 1, interesseert het je niet, klik op emoticon 2.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml