" /> " />
Een verborgen paradijs of het hof van Eden

Een verborgen paradijs of het hof van Eden

Ik weet niet welk deel ik van de titel moet gebruiken, maar "het verborgen paradijs" lijkt me het meest geschikt om deze natuurvijver te omschrijven.

Dit is mijn levenswerk vertelt Leo, en ik geloof het op zijn woord. Alles werd door hem persoonlijk aangelegd, iedere boom werd door hem persoonlijk geplant, alle banken door hem gemaakt, ieder kunstwerk met veel gevoel op hun juiste plaats gezet....

Leo, hier mag je met recht en reden trots op zijn......Hier zijn we gewoon gezond jaloers op.

Ik weet niet hoe groot het domein is, maar als ik me niet vergis was het een 4-tal hectare groot. Domein, wat zeg ik, neen het is geen domein, het is een park zoals je zelfs bij de stedelijke parken soms niet kan vinden.

Waarom heb ik het nu over deze natuurvijver ?

Heel eenvoudig, dit is de laatste rustplaats van een 25-tal koi van Martin. Je zit met een probleem ? Je bent niet tevreden over de manier waarop je de koihobby beoefent. Je ziet, je hoort en je leest meer over koi. Het virus slaat toe en je wil je visie veranderen... Wat doe je dan ? Je gaat naar Interkoi Arendonk en die zorgen voor een totaaloplossing voor je probleem. Martin is zo iemand die een nieuwe draai wil geven aan zijn koibelevenis, maar hij kan toch niet zo gauw afscheid nemen van zijn koiharem. Hij kan ze aanbieden via marktplaats, maar dan weet je ocharme niet waar je koi terechtkomen. Dikwijls wordt je dan benaderd door handelaren die een gemakkelijke handel zien, waar respect voor de koi ver zoek is, of je koi komen in een waterplasje van 2 m³ terecht, waar ze de rest van hun leven ongelukkig zullen zijn.

Rini, Ben en ik kennen ondertussen een heleboel mensen met natuurvijvers en wij trachten als tussenpersoon te bemiddelen om je koi zo goed mogelijk te huisvesten. Martin tevreden, Leo tevreden, wij tevreden, dus iedereen zit in een winwinpositie, kan het nog mooier.

De foto's geven een volledig beeld van het verloop tijdens de ganse dag die om 10 uur begon. Bij Martin aangekomen werd eerst alles systematisch in orde gebracht om het vangen en het verpakken van de koi zo "stressloos" mogelijk te laten verlopen. Dan wordt er even koffie geschonken. Dit moest ik Martin nog even leren, want blijkbaar had hij daar niet veel kaas van gegeten. Hij was trouwens lekker hoor....

Na het laden vertrokken we richting de natuurvijver. Martin en Marie Rose gingen graag mee, wat voor ons geen probleem was. We werden bij Leo goed ontvangen in het bijzijn van een groot aantal nieuwsgierigen, en het uitzetten van de koi werd na de temperatuuraanpassing door Martin persoonlijk uitgevoerd.

Dit is in korte lijnen het hele verloop van deze ontzettend aangename dag, en ik denk dat Rini en Ben dit zeker zullen beamen. Je zult begrijpen dat ik hier een hele fotoserie van heb gemaakt, en ik hoop dat je van deze fotoserie zoveel kunt genieten als wij gedaan hebben. Wil je het op een filmpje zien, dan kan je hier klikken:

Natuurvijver-01

Natuurvijver-02

Nogmaals een dikke proficiat voor het resultaat van het levenswerk van Leo en Maria, hun vriendelijke ontvangst en met de gezamenlijke gedachte dat we dit park rustig als "verborgen paradijs" verder zullen laten leven.

Ook nog even vermelden dat ik 2 kg verse gerookte paling heb aangekocht, waarvan ik 1 kg zelf ga opsoeperen en de rest zal ik morgen aan de klanten aanbieden totdat het op is. Iedereen is welkom, kopen mag maar is geen verplichting.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml