Op bezoek bij Bernd

Op bezoek bij Bernd

Gisteren moesten we naar Interkoi Groningen. Hierover zal in een later nieuwsitem nog een verslag van verschijnen, maar dit wordt door Rini verzorgd.

Toen we na een tocht van meer dan 300 km aankwamen in "Oude Pekela" konden we het natuurlijk niet nalaten om op de terugweg even aan te kloppen bij Bernd in Assen, een koigek in hart en nieren.

Bernd is al enkele jaren bezig om zijn vijver in orde te brengen. Hij doet alles zelf en in zijn tempo, want Bernd moet regelmatig de Noordzee op, om op een booreiland te gaan werken. Zijn moeder verzorgd ondertussen de boel.

De vijver van Bernd is 4 x 4 meter en 2 m. diep. (32 m²). Zijn indrukwekkende "machinekamer" is onder het bungalow huis gebouwd en men kan deze enkel via een steile trap bereiken. Rini kijkt geinteresseerd toe hoe Bernd alles in elkaar heeft gestoken, indrukwekkend in ieder geval. Zijn laatste aanwinst is een bakki shower die hij lokaal heeft laten maken door een kennis. Rini bekeek de bakki en keurde hem goed. Naast het tuinhuisje knutselde Bernd nog een quarantaine bak van 3 m³ in elkaar.

Tussen alle atributen in de tuin, had Bernd ook nog een schilderij staan dat hij zelf geschilderd heeft. Zo zie je maar dat hij ook van alle markten thuis is. Zijn moeder verzorgde ons met een lekker bakje koffie, en na een uurtje konden wij de terugweg aanvatten richten Arendonk.

Toch nog even vermelden dat het een waar genoegen is om in deze streken rond de rijden. De pitoreske dorpjes stralen een zee van rust uit, en in tegenstelling tot onze contreien hebben ze hier nog plaats en groen in overvloed. Het stadskanaal dat door de dorpjes stroomt roept een speciale sfeer op, waar je enkel maar van kan genieten. Het was echt de moeitje om hier eens rond te toeren. Een stopje tussendoor voor een heerlijk "nieuw maatje" en de dag kan niet meer stuk.

Rini, wat hebben wij het soms goed, nietwaar...

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml