Verbeteringen airliftvijver

Verbeteringen airliftvijver

Je herinnert je misschien nog we de vijver op basis van het airliftsysteem van Marcel.

Dit ingenieus en doordacht systeem wordt ondertussen nog eens uitgebreid met een enorme bakki shower, terwijl het systeem nog rendabeler en efficienter wordt gemaakt dan het wel is. Lees ook eerst het verhaal zodat je deze informatie kan koppelen.

Marcel schrijft het volgende

Wat je nu ziet op de foto's is de helft van de vulling. Het is in totaal 4 meter lang met 4 lagen en 1000 liter vulling van hexamedium waar zoveel positieve resultaten mee behaald zijn. In de winters is hij dicht en in de zomer kan ik de bovenkant open schuiven naargelang behoefte .

Er komt ook een regelbare luchtblazer opstaan ,om extra zuurstof toevoeging, vooral in warmere dagen. Als het water op de bodem komt gaat het via waterval retour vijver. Met zo'n longen en inhoud verwacht ik nog een verbetering .

Mijn airlift opbrengst gaat ook nog plussen in de toekomst , met minder wattage en meer opbrengst. 4 luchtpompen van 60 liter ( 240 liter ) met een verbruik van 30 watt ( 120 watt totaal ) Ongelofelijk maar waar , heb vele modellen van Secoh getest , alsook de laatste nieuwe. Ik heb weer het een en ander bijgeleerd deze winter en er staan nog een paar ideeen en veranderingen te doen .

Mooi dat je ons zo op de hoogte houd Marcel. Ik denk dat veel mensen ervan willen leren.

Meer afbeeldingen

Verbeteringen airliftvijver: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml