Een nieuw begin...

Een nieuw begin...

Bart kwam helemaal van Den Haag om zijn 3 pupillen op te halen in de kletterende regen.

Na een desastreus jaar, waarbij zijn nieuwe vijver het toneel werd van een ramp, werd het eindelijk tijd om met volle moed opnieuw aan zijn hobby te beginnen. Voor zover mij bekend, werd een nieuwe vijver aangelegd, maar was de beton nog niet droog toen de vijver met water werd gevuld. Hierdoor kwamer er bepaalde stoffen vrij waardoor een groot aantal jumbo koi, waaronder vissen van 80 cm + allemaal het loodje moesten leggen.

Het moet een waar slagveld zijn geweest, en de oorzaak is uiteraard een bron van discussie. Het was nu gebeurd, en daar viel niets meer aan te doen. Stoppen of opnieuw beginnen met de hobby was het enige alternatief. Blijkbaar overleefde de liefde voor de hobby, want Bart selecteerde 2 Bentley kanjers en één verfijnde Yamatoya kohaku om zijn bestand opnieuw op te starten. Eén van de Bentley's is een mannelijke koi, en heb ik Domingo gedoopt voor mezelf, omdat deze volgens ons de potentie heeft om als man ook heel groot te worden. Het is de grootste van de twee tosai, en graag ontvangen we hier in de loop van de tijd wat meer informatie van. De Yamatoya daarentegen straalt weer van verfijning. Telkens je de betere vissen van Yamatoya bekijkt, lijkt het of de huid als het ware op de vis geschilderd is, ter vervanging van de schubben. Natuurlijk niet bij iedere Yamatoya, maar zeker bij de betere. De bouw verraad in ieder geval dat deze een flinke koi kan worden. Hier een filmpje van het heerlijke trio.

Ik zou eigenlijk ook s'zondags moeten openhouden, want plots kwam daar Jeroen ook potsierlijk met de borst vooruit aangewandeld. De boodschap was overduidelijk. Hij droeg een T-Shirt van Interkoi Almere, en vond dat ik als Interkoi Arendonk niet achter kon blijven. Oeps, daar had hij me natuurlijk in het hoekje gedreven, maar dit onderllinge duel zou ik toch niet zonder slag of stoot willen afgeven.

Uiteindelijk kwamen we overeen tot de aankoop van enkele fraaie koi, en kon ik zeker niet onderdoen voor Ton zijn T-Shirt, en moest ik een Jasje als toemaat erbijgeven. Ach ja, met die borstkas en die ingetrokken buik, is het voor Interkoi een wandelende reklamezuil, en dat is ook altijd meegenomen.

Jeroen is trouwens ook de winnaar geworden van de DVD's van Nishikigoi Symfonie. Ik had de opdracht om telkens 5 euro meer te bieden dan het hoogste bod. Het hoogste bod dat ik gisteren heb binnengekregen was 160 euro, dus Jeroen is uiteindelijk de eigenaar geworden van deze DVD's voor een bedrag van 165 euro. Dit bedrag zal in de pot van de Cliniclowns worden gedaan, wat het totaal brengt op 665 euro.

Opstart actie Cliniclowns door Interkoi: 100 euro

Verkochte loten voor de inkijkexemplaren van Nishikgoi Symfonie: 200 euro

Aantal verkochte koi: 20 x 10 euro = 200 euro

Opbrengst DVD's van NS: 165 euro.

Ik wil tegen 20 september toch nog extra geld ontvangen door de verkoop van de loten, want dit vind ik veel te weinig. Bij deze dan ook de oproep om volgende zaterdag even persoonlijk te komen kijken naar het aanbod van koi dat de moeite is om te bekijken en door te laten groeien in de groeivijver. Je kan dan tegelijkertijd je loten bestellen ten voordele van de actie van de CliniClowns.

Ondertussen was ik kletskliedernat geworden, maar had toch enkele fijne uurtjes met fijne mensen kunnen babbelen.

Meer afbeeldingen

Een nieuw begin...: afbeelding 1
Een nieuw begin...: afbeelding 2
Een nieuw begin...: afbeelding 3
Een nieuw begin...: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml