Het werden er 4 in plaats van 2

Het werden er 4 in plaats van 2

Normaal zouden er 2 koi hun heimat verlaten, maar het werden er 4.

De chagoi van Otsuka was 66 cm geworden, en kwam van 63 bij binnenkomst in december vorig jaar. Deze zou samen met een sandan kohaku richting Denderhoutem vertrekken.

Maar Bart had nog graag een sanke bijgekocht. We hebben dan de aanwezige sanke laten zien, met uitleg van hoe wij denken dat deze sanke zullen evolueren. Een sanke blijft een moeilijk gegeven. Ik had 2 sanke in de 60 reeks van Momotaro zitten, en er is gewoon niemand die ook maar enige interesse had getoond, ondanks het feit dat ze niet onaardig zijn, en ook vrij veel potentie hebben in de groei.

Laat ik daarentegen mijn klasse sanke zien, dan word ik overstelpt met "wauws en oohs", maar dan rijst er een ander probleem....de prijs. Wat is dat toch met sanke ? Geliefd in Japan, verguisd in Europa, tenzij.....

In ieder geval spotte ik toevallig nog een vergeten sanke uit de veiling van Momotaro uit 2008, een beloftevolle sanke, met weinig sumi, een spierwitte huid en een body om U tegen te zeggen. Deze kwam nog uit de interessante yen periode, en dat maakte het verhaal een stuk makkelijker. Ze was 59 cm, en klaar om bij Bart de nodige verdere ontwikkeling te krijgen, een sanke waar wij achter kunnen staan.

Zijn vriend Mario werd plotseling verliefd op een kohaku met fenomenale huidkwaliteit, perfect kiwa en sashi, en het getal 4 was op korte tijd bereikt.

Met belangstelling werden er nog enkele beloftevolle koi gebowld, waaronder de shiro van Dainishi, en de meest besproken sanke van mijn hele bestand.

Via deze weg ook nog een dikke merci aan al die mensen die weer al die cadeau's hadden meegebracht, ditmaal een mand met verschillende soorten Belgische bieren van Bart en vrouw, een doos pralines van Stefan en 2 doosjes verschrikkelijk lekkere eieren met chocolade in...

Volgende week zaterdag ben ik enkel open voor die mensen die zich ingeschreven hebben voor het leegvissen van de mudpond om 12 uur. Wie nog graag aanwezig is...je kan je nog inschrijven.

shiro en sanke

dit zijn ze...

de chagoi van Otsuka

de kohaku van Mario

Meer afbeeldingen

Het werden er 4 in plaats van 2: afbeelding 1
Het werden er 4 in plaats van 2: afbeelding 2
Het werden er 4 in plaats van 2: afbeelding 3
Het werden er 4 in plaats van 2: afbeelding 4
Het werden er 4 in plaats van 2: afbeelding 5
Het werden er 4 in plaats van 2: afbeelding 6
Het werden er 4 in plaats van 2: afbeelding 7
Het werden er 4 in plaats van 2: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml