Pipa is weg

Pipa is weg

Ze heeft haar reis naar huis ingezet naar Urk, je weet wel, een visserstadje ergens in Noord Holland. Als ik me niet vergis ergens aan het Ijsselmeer, een dikke 2 uur rijden van Arendonk.

Veel mensen zullen Urk niet kennen, maar ik ben er al ooit meer mee in contact geweest via mensen die koi kwamen kopen. Daarom heeft Urk toch een bepaald aantrekkingskracht bij mij ontwikkeld. Ik heb daarom wat gegoogeld naar Urk en zij zeggen het volgende Over Urk:

U bent welkom op bedrijvig Urk, culinair Urk of waterrijk Urk. Urk staat vooral bekend om vis. Maar Urk is ook cultuurhistorie, winkelen en heerlijk eten en drinken. Urk is bedrijvigheid in de haven en waterrecreatie. Urk is het oude Zuiderzeegevoel in een modern jasje. Urk is Urk. De Urker bevolking speelt hierin natuurlijk ook een belangrijke rol. We zijn allemaal ambassadeurs van Urk en trots op onze prachtige gemeente met ruim 18.000 inwoners. We verwelkomen u dan ook graag op Urk en zijn er zeker van dat u verrast bent over de veelzijdigheid van Urk.

Uit dit dorpje, ietsje groter dan Arendonk komen de nieuwe eigenaars van Pipa vandaan. Het lijkt een gezellig vissersdorpje zo op de foto te zien, en ik kan je verzekeren dat de mensen die Pipa gekocht hebben idem dito zijn.

Pipa is natuurlijk voor mij en voor meerdere mensen een koi met een verleden. Aangekocht in 2008 als nisai werd ze bijna onmiddellijk doorverkocht en kwam ze in een supertehuis terecht. Nu 3 jaar later hebben ze hun zinnen gezet op andere koi, en werd de vraag gesteld om een goed tehuis te zoeken voor Pipa. Bekijk haar nog voor een laatste maal op dit filmpje van gisteren, en zeg nu zelf, ziet ze er niet geweldig uit ?

Pipa heeft ondertussen enkele maanden in Arendonk rondgezwommen tot groot plezier van vele koiliefhebbers, die maar al te graag deze bijzonder mooie 75 cm grote koi konden bewonderen, maar ze gaat nu definitief naar haar laatste verblijfplaats, daar ben ik bijna zo goed als zeker van. Er werd een volledig nieuwe vijver aangelegd van 30 kuub, en als het goed is word dit haar nieuw verblijf.

Jelle wou in eerste instantie niet op de foto, maar werd door zijn vrouw overhaald om dit toch te doen, en zeg nu zelf, is dat geen prachtig koppel ? Dit werd speciaal voor zoon Peter gedaan, die het spijtig vond dat hij niet meekon. Bovendien hebben ze mij nog verrast met enkele paketten rode zalm, en rivierkreeftjes. Ik zal deze een waardige plaats bezorgen.

Al met al worden er deze week nog een groot aantal vissen opgehaald. Vandaag komen er nog eens 2 absolute kanjers aan de beurt, maar daarover straks meer.

Zaterdag belooft het een prachtige zonnige dag te worden hier in Arendonk, en iedereen is nog van harte welkom. Dumpprijzen heb ik niet, maar goede koi kan ik zeker en vast nog laten zien, en nu kopen voor begin volgend jaar geeft zeker zijn voordelen.

Wie nog interesse heeft om te genieten van een filmcompilatie van een dikke 7 minuten, dan moeten ze even hun stoel achteruit zetten, het geluid wat harder, en genieten van dit filmpje

Dit is wat er nog te bezichtigen is in Arendonk.

Meer afbeeldingen

Pipa is weg: afbeelding 1
Pipa is weg: afbeelding 2
Pipa is weg: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml