Benchen voor de show van Hilvarenbeek

Benchen voor de show van Hilvarenbeek

De koi- en vijverdagen gaan dit weekend van start, en zoals gebruikelijk zijn we hierbij van de partij. Interkoi heeft altijd een band gehad met deze show.

Waarom, dat weet ik zelf niet, maar ik vind de show van Hilvarenbeek altijd goed georganiseerd, sfeervol, familiair en met de nodige présence. Ik raad dan ook iedereen aan om naar deze show te komen kijken, en hopelijk om voor Interkoi te supporteren natuurlijk. Dit jaar is er prachtig weer beloofd, en wat kan je nog meer verwachten deze sfeervolle show in de Beekse Bergen met prachtige natuur en prachtige vissen. Ik reken uiteraard op de interkoi fans...

Zoals je kan zien op de foto's waren wij als eerste op het terrein om te benchen. Onze collega's Interkoi Hapert en Interkoi Veldhoven waren ook van de partij, dus het was een gezellig onderonsje. Voor mensen die niet weten hoe het er aan toegaat met het benchen, dan zal ik het vlug even schetsen en dan kan je het via de foto's volgen.

Je komt aan op het terrein en je laat de vissen uit in de daarvoor horende blauwe bakken. Even vermelden dat deze bakken van Bijl Polyester zijn en dat er dit jaar ook een nieuw systeem toegepast wordt ivm. het water verversen. Vanaf dit jaar wordt het water continue ververst, en als ik het goed begrepen heb, ging het over 1 l. per minuut waterverversing, ofwel 60 l./uur. Ik weet echter niet zeker of deze cijfers juist zijn.

Nadat de zakken dezelfde temperatuur hebben als het water van de bak (dit duurt soms een half uur), worden de koi bevrijd uit hun zakken. Dit gebeurd door 2 mensen die de koi uit de zak halen en daarbij zo weining mogelijk water met het water van de bak vermengen.

Nadat de koi uit de zakken zijn, worden de koi gemeten en ingedeeld naar soort en naar lengte. Voorbeeld: showa size 5, is een showa die tussen de 45-55 cm groot is.

Alles gebeurd in opperste rust en sereniteit. De mensen van koi2000 zijn altijd zorgzaam met de koi en weten als geen ander hoe ze tijdens een show de koi moeten verzorgen.

Dan is het tijd om naar huis te gaan en tijdens de volgende dagen zullen wij wel horen of er een prijsje voor ons is weggelegd. Het zal wel zeker ?

Oh ja, schijnbaar kom ik deze avond ook op televisie, want ze hebben me gefilmd. Ik geloof dat het brabant TV is om 18.30 deze avond. Dus als je een echte Jumbo wil zien...kijken dan...

De nummers van de bassins van Interkoi zijn bassin 4 en bassin 10 (interkoi Arendonk). Interkoi Veldhoven en Interkoi Hapert zitten in bassin 36.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml