Vertigo is de naam

Vertigo is de naam

Vertigo is de latijnse benaming voor duizeligheid, namelijk draaiduizeligheid, en daarmee sla je de spijker op de kop.

Ik heb me niet gespecialiseerd in de foto van de koi, geen halfuur rond het vat staan te draaien, maar snel een fotoke genomen, want er zijn nog meerdere vissen te zien op de show, maar de naam zegt het helemaal, van een koi zoals deze wordt je inderdaad duizelig.

Op dit filmpje zie je de GC in alle glorie een tijdje rondzwemmen op 2.30 min. Op het filmpje staan ook nog de major champion van floors koiship, (op 40 sec.) een kohaku met de toekomst nog voor zich...Het is de kohaku die van dichtbij gefilmd is, spelend met de waterstraal.

De Adult champion van koifarm ND is een showa die vele harten heeft doen smelten, en die ook op het filmpje is te zien. Een showa van Isa, eigendom van Nico, die binnenkort een nieuwe koifarm opent heb ik begrepen in de streek van Veurne. het wordt een drukke omgeving daar met heel wat interessante Belgische koiboeren, denk maar aan het Viske, Elna koi, koifarm ND, Paradise of Japanese koi, Danny's koicafé en Quality koi. En ik zit ocharme hier aan de andere kant van België...

Er is heel wat discussie over de vraag of de GC nog een jaar of twee in Japan zou moeten blijven of niet, feit is, dat als ze niet naar Europa was gekomen, wij deze niet hadden kunnen zien, en er niet van konden genieten. Laat ons zelf proberen deze koi naar grotere hoogten te tillen, en als dat niet lukt, hebben we er toch het plezier van gehad om ze te mogen bewonderen. Zowel GC, Major champion, Supreme Champion als Adult Champion, waren toppers van formaat. Het dient gezegd dat het een eer is deze live te mogen zien.

Ik weet niet of ze nog ingezet worden in de volgende shows, maar mijn oordeel is, dat ik dit niet zou doen, uit respect voor de koi. Eenmaal of tweemaal per jaar is voldoende voor de koi, en de shows liefst niet te dicht op elkaar. Worden ze meer dan eens ingezet, dan is de boodschap duidelijk, en is achteruitgang volgens mijn bescheiden mening onvermijdelijk.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml