Wat hebben we geleerd van Arcen

Wat hebben we geleerd van Arcen

Onze eerste deelname is een feit. Arcen 2009 is voorbij. Wat hebben we geleerd.

We hebben geleerd dat we een fantastische klantenkring hebben waar we heel zuinig op moeten zijn. Niet zuinig in de zin van gierig, maar in de zin van "wees blij met je klanten, behandel ze niet als een nummer, want je klanten zijn goud waard." De laatste dag was het een drukte van jewelste en s'avonds was ons pijpje uit.

De show was een groot succes, goed georganiseerd met een prachtige locatie waar niets op af te keuren valt. Wel zou ik graag enkele punten in de aandacht brengen. Niet om negatief te zijn, integendeel, maar eerder opbouwend.

Voor mij was het de eerste keer en wat me opviel was dat de beste plaatsen, de hoeken, strategisch bezet waren, zowel de vats als de stands. Zou het misschien niet verstandig zijn om hier een formule van verloting in te voorzien, dat niet enkel het recht van de sterkste geld, maar meer "het recht van de fairheid". Ik weet dat dit een teer punt zal zijn, maar toch wil ik dit even onder de aandacht brengen. De organisatie moet zich niet laten afpoeieren met...als ik die plaats niet krijg, dan kom ik niet...

Een tweede punt waar ik wat problemen mee had, was het feit dat de Jumbo Champion, Supreme Champion en de Grand Champion B-klasse reeds vrijdagavond bekend waren, zodat de meeste aandacht op zaterdag naar deze 2 punten getrokken werd. (toevallig 2 hoeken) De andere uitslagen werden pas zondagmorgen bekend. Dit is een kleine voorkeursbehandeling die begrijpelijk is misschien, maar ook niet nodig. Uit respect voor de koiliefhebbers moet men kunnen begrijpen dat niet iedereen een Jumbo champion kan aanschaffen.

Een groot probleem was het debenchen van de vissen en het bijhorende fileprobleem. Iedereen wil zo snel mogelijk naar huis en iedereen wil zo snel mogelijk met de vissen weg. Het is een moeilijk punt, maar wie hier een goede oplossing voor heeft...laat je horen.

Waar ik de grootste hekel aan had waren de bekers. Wat een flop. Krijgen we voor de eerste prijs een glazen bord met een reklamefolder. Foei Arcen...dit moet beter. Laat de sponsor/sponsors bescheiden op de achterzijde je naam graveren, maar ga toch niet met een folder vooraan op een gewonnen beker staan. Ik heb ze onmiddellijk in de vuilbak gesmeten, want hier doe ik niet aan mee. Ik heb voor de gein een foto gemaakt van de bekers van Hasselt, Arcen en Hilvarenbeek. Voor mij zijn de bekers van Hasselt de beste, gevolgd door Hilvarenbeek. Jaja, ik weet dat ik het niet mag zeggen, maar ik doe het toch...

Mijn eigen resultaten vonden we teleurstellend. We wisten dat we een aantal tosai meebrachten die niet zouden scoren, maar dit was vooraf geweten. Onze bowl met mogelijke winnaars scoorde echter matig.

Rond 5 uur kwam Jeroen even langs om zijn Clarity Proteine Skimmer op te halen en die verteld me de leukste anekdote. Deze had ik echt nodig op dat moment. Ik weet dat het niet past om eigen lof af te steken, maar deze kan ik toch niet nalaten om te vertellen:

Jeroen had bezoek van mensen die ook koi hadden. Ze waren ook naar de show geweest en na de show gingen ze naar Jeroen. Hun commentaar was de volgende: als ik vissen zou kopen op de show dan zou ik enkel koi uit bowl 43 koi kopen. Noch Jeroen noch de gasten wisten wie de eigenaar van bowl 43 was. Toen Jeroen dus op zondagavond terugkwam om de skimmer op te halen, moest hij zich toch eerst vergewissen van wie bowl 43 was, en ja hoor....die was van ons. Bedankt Jeroen, die had ik nodig...en verbeter me als ik een fout maak.

De eerste getoonde foto is de foto van de beste amateur/koiliefhebber van Nederland, en dat is Stefan van Tilborg. Stefan is een sympathieke gast, want die brengt voor mij altijd chocolaatjes mee. Laten we daarom Stefan dan ook maar eens in het zonnetje zetten. Bij deze een dikke proficiat Stefan en doe zo voort.

Op het laatst nog wat schokkende beelden binnengekregen van een andere bron. Voor de liefhebbers van spillebenen: klik hier.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml