De afwerking van de bakki showers

De afwerking van de bakki showers

Vandaag hebben we de bakki showers volledig afgewerkt, zodat het amateuristisch onderhouden ook eindelijk gedaan is.

De leidingen van de bakki showers werden door Peter van deltafiltration in orde gemaakt. Hij heeft zijn werk weeral netjes gedaan. Voor mensen die twijfelen aan de kennis van Peter van deltafiltration....niet doen. Peter kent zijn werk uitstekend, en kan het nog onderbouwen ook

Vanaf de skimmers werd er een leiding naar de bovenkant van de showers gelegd. In de bovenste shower werd een soort bak van 50 x 100 cm gemaakt met een opstaande kant van 3 cm, zodat het water evenredig verdeeld werd over de gehele showers. Er werden 100 gaten per bak geboord van 7 mm. Er was eerst nog een discussie van...zullen we een boor van 6 of een boor van 8 gebruiken.... Diplomatisch als wij Belgen zijn, heb ik dan maar besloten een boor van 7 te gebruiken, en blijkt deze dan toch perfect te zijn zeker. Ik heb nog een viltdoek (doek van afzuigkap) gelegd op de bodem van de bak om eventuele vervuilingen nog tegen te houden. Ik moest nog even vermelden dat het idee om het water op deze manier te verdelen over de bakki showers van Peter kwam...

De pomp geeft ± 8 m³ per uur. We overwegen om dit nog naar 12 m³ per uur te brengen, maar hier wachten we nog mee.

Ondertussen hebben we de vijvers ook een beetje onder controle. De koi zwemmen eindelijk goed rond en de waterwaardes beginnen er op te lijken. Ammoniak en nitriet zijn bijna zo goed als weg, en het is nu feest voor de koi tijdens de winter.

Alhoewel het reeds donker aan het worden was, heb ik toch enkele filmpjes gemaakt om u een indruk te geven van de bakki's en de koi in het algemeen.

bakki showers-01

bakki showers-02

de koi voelen zich goed-01

de koi voelen zich goed-02

Clarissa in al haar glorie

Voor de mensen die graag eens langskomen....We zijn nog volop bezig met het verbouwen, maar zaterdag zullen wij toch aanwezig zijn van 13.30 uur tot 17.00 uur. Je bent altijd welkom om eens te komen kijken en het systeem in werking te zien. Indien je een seintje kan geven dat je komt, dan is dit voor ons altijd makkelijk.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml