De eerste steen is gelegd

De eerste steen is gelegd

We zijn eraan begonnen. Gelukkig moeten we binnen werken, want de vooruitzichten zien er niet optimistisch uit deze week.

Er is besloten om ± 1m² extra lengte bij te metsen om een extra gedeelte te hebben voor de opvang van het water indien er toch besloten wordt om een warmtepomp in te schakelen. Hier zal het water in opgevangen worden om nadien via de warmtepomp naar de vijvers te gaan die dan opgewarmd worden tot een constante van 22°.

Voor diegenen die het interesseert. De blokken die gebruikt worden hier in Belgie zijn 20 x 19 x 19 en zijn hol van binnen. Deze worden blijkbaar in Nederland niet meer geproduceerd. Waarom is mij onbekend, want de prijs in Nederland voor 1 m² bedraagt ± 21 euro ex btw en in Belgie voor deze blokken 10,50 euro ex BTW. De blokken in Belgie zijn dan wel hol, maar ze zijn veel makkelijker hanteerbaar en ook het systeem is veel sterker omdat er extra mortel in de gaten wordt gedaan die het verband in de muur optimaliseren. Er zal wel iets meer mortel gebruikt worden, maar dat kan het verschil in prijs niet opvangen.

Tussen iedere laag stenen wordt er murfor gedaan, dit zijn ijzeren elementen die nog een extra versteviging geven in de constructie.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml