" /> " />
Einde dag 5

Einde dag 5

Vandaag hebben we de "sjap" gelegd over de vloerverwarming en de buitenkant onder handen genomen.

Deze morgen werd de "sjap" gelegd op de vloerverwarming. Kleindochter Lisse was niet te beroerd om te helpen, en zoals je op de foto's kan zien willen de metsers af en toe ook eens poseren. De ploegbazin hield wel alles nauwlettend in de gaten.

Deze namiddag werd de buitenzijde bezet, zodat alles tegen volgende week droog zal zijn. De isolatie waartegen gepolyesterd moet worden is ondertussen ook geleverd. Deze zal maandag geplaatst worden en nadien zal aan de onderzijde een afgeronde hoek gezet worden om geen luchtbellen onder de polyester te krijgen.

Een belangrijke beslissing is vandaag ook genomen in verband met de verwarming. Er werd een systeem aangekocht om de bakken op te warmen op de gewenste temperatuur tot 40° indien nodig. Dit systeem zal werken op een warmtekrachtpomp van 24 KW die het opgepompte water uit de grond omzet naar water van 50°. Daarna zal het via warmtewisselaars van 40 Kw teruggaan naar de vijvers. Iedere vijver zal ook nog aangesloten worden op een vloerverwarming met 2 circuits. Ik denk dat dit systeem nog niet veel is toegepast in de koiwereld. Het verbruik aan electriciteit zou ongeveer 500 euro/jaar bedragen om het ganse systeem op 22° te houden. Voor meer informatie van het systeem kan je gewoon de website blijven opvolgen.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml