Even stilstaan bij de gebeurtenissen

Even stilstaan bij de gebeurtenissen

Toevallig kreeg ik een filmpje te zien van Ivo. Ik ken hem niet echt, en hij kende Interkoi niet. Raar maar waar. Toch kijk ik altijd met bewondering naar zijn filmpjes.

Hij was ook aanwezig op de Belgische Koi Show. Ik dacht hem in een glimp te herkennen op het einde van de show. Voor zijn filmpjes heb ik wel het nodige respect, want die zijn altijd bijzonder goed gemaakt, met een degelijke ondersteunende uitleg. Bekijk het filmpje eventjes !

De meesten onder U hebben  het misschien al wel gezien, maar ik wil er toch even de aandacht op vestigen. Zelf kom ik met één vat welgeteld 5 seconden in beeld en dat helemaal op het einde van het filmpje. Je moet snel zijn om mijn vat te kunnen zien.

Voor de Adult Champion had hij blijkbaar ook geen tijd, en dat vind ik wel spijtig, want deze showa genoot van ontzettend veel belangstelling. Een groot aantal mensen wilden deze showa kopen, de vraag ernaar was buitengewoon hoog.

Wat ik wel met plezier heb waargenomen is dat ik redelijk wat koi herkende die via Interkoi werden aangekocht en deelnamen aan de BKS, en bovendien nog enkele dikke prijzen behaalden. In ieder geval wil ik mijn bewondering voor zijn filmpjes beamen en ik zie dat hij er al veel in zijn repertoire heeft staan. 

DROEVIGE MEDEDELING

Normaal hou ik er niet van om droevige mededelingen te doen, maar gisteren werd ik toch opgeschrikt door een triestige boodschap. Ik hou er niet van als mensen dit via de sociale media posten, maar dit wil ik toch even via het nieuwsitem meedelen aan mijn klanten.

Mike van Zijl, de eigenaar van Nedkoi (probites) is niet meer. Blijkbaar leed hij aan een terminale kanker. Ik was hiervan niet op de hoogte, dus het nieuws sloeg in als een bom, want ik heb Mike gekend als een heel gezonde man.

Het zijn dingen die je doen nadenken over het leven. Ik ken Mike al meer dan 15 jaar en ik heb Probites altijd als "het voer voor de koi" ingekocht voor België en ook ver daarbuiten. Hij had steevast zijn eigen ideëen en kwam er ook rechttoe voor uit.

Ik heb hem nog leren kennen in de tijd toen zijn voer aangeboden werd als diepvriesvoer Frostbites genoemd. Zelf heb ik dit enkele jaren aangekocht om te verkopen en het werd bijzonder op prijs gesteld. Later werd het vervangen door probites in de vorm zoals het nu is. Om het in diepvriesvorm te verkopen was te ingewikkeld, wat ook begrijpelijk is. Iedereen zal Mike wel eens gehoord en gezien hebben bij zijn talrijke lezingen waar hij zijn filosofie verdedigde.

Ik ben altijd trouw gebleven aan probites, en zal dit vermoedelijk in de toekomst ook altijd blijven doen. Zijn bedrijf zal verder geleid worden door zijn broer Ronald. Het is een zwaar verlies voor de koigemeenschap en vooral voor zijn familie en vrienden. 

 

Laat Een Reactie Achter

9 reacties

The Untouchable

555


Mack vijvercentrum

555


Mack vijvercentrum

555


Matthijs

555


Dick

555


Johan

555


Jack

555


Johan D

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml