" />  " />
De voorlaatste levering

De voorlaatste levering

Het zijn slechts 2 exemplaren die gisterenavond geleverd werden. Volgende week komen de laatste koi aan in het voorjaar, Dan is het weer afwachten tot het najaar. 

 

Het zijn wel 2 bijzonder interessante koi. Iedereen wil Dainichi, iedereen wil een 4-stapper, iedereen wil vrouwelijke koi. We zullen zien of dit ook getoetst kan worden aan de werkelijkheid. Deze yondan kohaku vind ik wel bijzonder, er is weinig aan af te keuren, integendeel. 

Stevig gebouwd met het goede shiroji en sterk beni maakt deze kohaku wel indruk. Recht uit de zak en na een zware reis over Dubai is er weinig op aan te merken. Ze ziet er gezond en wel uit. Ik had ook besloten om de koi niet samen te zetten, maar afzonderlijk in een box te transporteren.

Het waren trouwens isimo boxen die de temperatuur vrij constant hielden, en deze kwam vrijwel goed overeen met de temperatuur die ik aangehouden had in de quarantainevijver, namelijk 20°. Dit is trouwens de eerste keer dat ik boxen zoals deze mocht ontvangen. 

Ze stapelen ontzettend goed en zijn makkelijk te hanteren. Door het apart verzenden was de transportprijs wel extreem hoog, maar ik denk dat de gezondheid van de koi toch op de eerste plaats komt.

De tweede koi ligt me dicht aan het hart. Het is een ginrin kohaku die ik altijd als het ook maar eventjes kan zal aankopen. Ze heeft alles wat een koi kan aanbieden. De kweker is Maruyama, een kweker die dit jaar furore maakt. Een maruten staat altijd op mijn lijst, en dat met een meerstapspatroon gebeiteld in hoogwaardige gin is voor mij een niet te versmaden koi.

Ondanks de zware reis, waarbij je toch rekening moet houden dat ze zich niet van haar beste kant laat zien, komt ze toch voorbeeldig uit de zak. In de loop van de volgende weken zal ze nog opklaren en je zult versteld staan van de kwaliteit. In mijn ogen een hebbeding, en oh zo mooi !

PRESENTATIE SHOWA VAN MOMOTARO EN SAKAI FF

Morgen zal ik de overblijvende showa van Momotaro en Sakai FF uitstallen in 2 of 3 bowls, dat moet ik nog even bekijken. Mensen die graag langskomen om één van deze tosai uit te zoeken zijn welkom. Ik zal ze tegen 11 uur klaarzetten in een bowl, zodat je ze rustig kan bekijken.

Daarnaast zet ik nog enkele bowls apart zodat je ze afzonderlijk kan bekijken als je dit wil. Ik wil ze tentoonstellen tot de middag, dus als je interesse hebt, probeer je dan tegen 11 uur te melden. De prijzen zijn als volgt:

Bij aankoop 1 showa: prijs 350 euro

Bij aankoop 2 showa: prijs 330 euro/stuk

Bij aankoop 3 showa: prijs 315 euro/stuk

Bij aankoop 5 showa of meer: 300 euro/stuk.

 

 

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Ed

555

interkoi

555


Wim DW

555


Matthijs

555


Peter De Clercq

555

Wim DW

555

Johan D

@Wim DW 555


eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml