Nog 1 koi te koop

Nog 1 koi te koop

Door omstandigheden komt er een koi uit het spectaculaire aanbod weer te koop. De reden is dat er interesse was,  maar ondertussen is gebleken dat de interesse niet ondersteund werd door de moeite die moest gedaan worden om de afstand om te komen kijken te overbruggen.

Voor interesse koop je niets, daar heb je niets aan. Het brengt alleen maar onduidelijkheid. Je maakt een afspraak en komt kijken, anders laat je de mogelijkheid over voor andere mensen. Dus wie interesse heeft om de laatste koi te kopen, kan zich nu nog even melden.

De optie is dus verdwenen en het zou fijn zijn om een laatste koper te vinden voor deze toch niet slechte oshiba shigure van 51 cm. Naar mijn idee een prima koi om in te zetten op een show met de bedoeling om een prijs te halen als most unique koi, ze heeft er wel de uitstraling voor. Ondertussen zijn de meeste  koi weg en kan de ombouw naar zwemvijver beginnen. 

Dan nog iets dat niet belangrijk is voor de koiwereld, maar voor de karperwereld in het algemeen. Ik wordt op dit ogenblik regelmatig gecontacteerd door karpervissers die een natuurvijver beheren en last hebben van karperluizen. Daar is een product voor dat ik kan krijgen, maar het is opvallend dat er dit jaar zoveel naar gevraagd wordt. 

Dat is in de jaren dat ik besta nog nooit gebeurd. Zou dit een bepaalde reden hebben ? Wat is een karperluis ?

karperluisKarperluis (Argulus Foliaceus)

De karperluis is een Koi parasiet die wel tot tot 3 weken zonder gastheer kan overleven. Zijn eitjes zijn ongevoelig voor de meeste medicatie. Hierdoor is hij een moeilijk te bestrijden parasiet

Levenscyclus karperluis: Afhankelijk van de temperatuur. De vrouwtjes verlaten na bevruchting de vis. Waarna er gemiddeld 100-400 eitjes worden gelegd op planten, vijverwand of stenen.

Hierna sterft het vrouwtje. De eitjes zijn ongevoelig voor vrijwel alle medicatie. Na uitkomst van de eitjes zwemmen de larven vrij rond. In deze periode vervellen/verschalen ze 7 keer. Na 2 maanden kunnen ze geslachtsrijp zijn.

De voortplantingsperiode ligt tussen april en september. Beneden de 15 graden stopt de ei-productie. Zonder gastheer kan een karperluis ongeveer 3 weken overleven.

Categorie: Kreeftachtig, meercellig, dierlijk. En daarmee een eier-leggend organisme. (bron: adviesgroepkoienvijver.nl)

Zo leer je iedere dag nog bij, en wat ik uit de tekst kan opmaken is de warmte vermoedelijk de oorzaak van het probleem, vermits de ei-productie stopt beneden de 15° . Misschien niet koi gerelateerd, maar toch interessant om te weten.

 

Meer afbeeldingen

Nog 1 koi te koop: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Manu

555


interkoi

555


JanVC

555


willy

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml