Een zondag die ik nooit meer vergeet

Een zondag die ik nooit meer vergeet

Dit was niet mijn uitspraak maar de uitspraak van Polleke na een bezoek aan Interkoi gisteren. Blijkbaar had ik een emotionele toets geraakt, want nadien kreeg ik nog enkele unieke uitspraken te lezen.

Een zondag die ik nooit meer vergeet.
Hier was ik niet goed van een unieke kans, merci.
Thuis en alles is oke.

Met deze uitspraken hoeft er verder niets meer gezegd te worden. Alles is verwoord in deze 3 zinnen. Polleke werd er zelfs emotioneel bij ! Wanneer heb ik dat nog gezien ? Ah ja dat moet in 2014 geweest zijn toen hij de monsterlijke chagoi van Otsuka aangeboden kreeg tegen speciale voorwaarden. Ik herinner het me nog zoals gisteren. Het filmpje nog gevonden van toen ! Bovendien leeft de chagoi nog volop en is volgens polleke bijna 100 cm. Dit is het laatste filmpje van de chagoi dat ik nog heb gevonden. Het is november 2021. Polleke pakt ze graag vast hoor !

Met zijn camera in de hand heeft Polleke het dan ook nog eens op film vastgelegd, inclusief het overzetten naar zijn eigen vijver. Een aantal jaren geleden kocht ik meerdere van deze Mukashi Ogon bij Takigawa en vermoedelijk zijn dit de zusters of verwanten van deze serie.

Het waren bijzondere groeiers die op korte tijd een enorme grootte bereikten. Ik weet niet of er nog in omloop zijn van deze mukashi ogon van Takigawa, want ik denk dat er toen toch wel een 6-tal verkocht werden. Het zou  mooi zijn om een vergelijk te maken.

mukashi ogon van takigawaDit exemplaar dat Polleke beroerde werd  speciaal nog eens nagemeten, want hij geloofde niet dat deze zo groot was, en ja, hij werd net geen 90 cm gemeten. Daarbij niet vergeten dat de koi nog maar 6 jaar is, wat nog groei overlaat in de vijver van Polleke. Is het echter nog nodig om te groeien ? Voor mij niet hoor.

Bovendien is de kwaliteit van deze mukashi nog eens extra motiverend, want zijn koppeke is zuiver, met ocharme 1 pieterleurig zwart puntje in het midden van zijn kop, of moet ik hoofd zeggen ? Ocharme de koi....

Het was een heel gedoe om dit beest in te pakken, maar na gisteren was het een piece of cake. Het wordt mijn specialiteit om jumbo van deze size in te pakken. Wel heb ik voortaan hulp nodig om de plastieke zak met de koi in de doos te zetten en daarna even in de auto te plaatsen. Dat wordt me iets te zwaar. 

Het zijn in ieder geval momenten om nooit te vergeten, en zullen hun plaats krijgen in de geschiedenis van Interkoi. Ik hoop trouwens dat hij er nog veel plezier aan kan beleven, maar daar twijfel ik niet aan.

Bram en Els hadden me ook nog beloofd om enkele filmpjes te maken van hun nieuwe aanwinst, de red karashi van Sakai FF. Ook hier speelt de emotie een grote rol, want ik kreeg dit bericht gisteren nog aan: Mooi toch… verliefd op een Koi al de hele dag aan m’n vijver. Ze flitst nu en dan en ligt dan weer wat rustig in een hoekje… gisteren en deze nacht wel serieus paai gedrag… weer, ander water,…. Ze eet als een monster, dat wel. Nogmaals bedankt . 

Dit moedigt het koigevoel toch aan, en geeft een extra dimensie aan het houden van koi ! Ik heb het gevoel toch enkele mensen bijzonder blij te hebben gemaakt, en dat steunt mij in deze woelige tijden.Zelf ben ik niet zo een emotioneel type, maar het kunnen geven van emotionele gevoelens kan ik zeker ondersteunen. 

Maar de zondagochtend kende nog meer gelukkige momenten. Mijn vriend Jan dwingt me eigenlijk altijd om enkele koi te bowlen die hij nog eens graag zou zien. Wat anders kan je doen dan hem ten dienste te zijn.

Gisteren wou hij graag enkele van de laatste showa zien van Sakai FF en vooral de golden corn even samen in de bowl te zetten. Dat kan je deze man toch niet weigeren. Hij neemt zijn stoel erbij en geniet dan van zijn bowl met koi

Als het aan hem lag, zou hij ze allemaal kopen en moet ik hem er telkens op wijzen dat hij eigenlijk geen koi meer mag bijkopen, want zijn vijver zit reeds te vol. Het is mijn plicht om erop te wijzen dat hij geen koi meer mag bijkopen, maar helaas....hij luistert niet !

 

Meer afbeeldingen

Een zondag die ik nooit meer vergeet: afbeelding 1
Een zondag die ik nooit meer vergeet: afbeelding 2
Een zondag die ik nooit meer vergeet: afbeelding 3
Een zondag die ik nooit meer vergeet: afbeelding 4
Een zondag die ik nooit meer vergeet: afbeelding 5
Een zondag die ik nooit meer vergeet: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

12 reacties

Johan

555

Polleke

555


Andrée en Ludo

555

Polleke

555


Jack

555

Polleke

555


Polleke

555


Polleke

555

Matthijs

555


interkoi

555


Johan D

555

Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml