Afscheid van een legende !

Afscheid van een legende !

Er is een tijd van komen, er is een tijd van gaan, en de tijd van gaan is gekomen. Als ouderdom en ziekte een rol gaan spelen in het leven is het nodig om belangrijke beslissingen te nemen in het leven. Deze beslissingen zijn niet eenvoudig, en de manier waarop de keuze moet gemaakt worden zeker niet simpel.

Verleden week werd ik benadert door Willy, een dankbare klant die al 15 jaar alle koi kocht bij Interkoi. Zijn beslissing om met de koihobby te stoppen kwam als een verrassing, maar na zijn uitleg kan ik dat ten volle begrijpen. Laat ons niet in melancholie verdrinken, wij hebben een geweldig leven gehad, maar de tand des tijds kan je niet verslaan. Hij vroeg me om een goede thuis te zoeken voor zijn koi.

Ik vind het mijn morele plicht als koihandelaar om klanten zo goed mogelijk te helpen en zorg te dragen voor de goede opvang van zijn koi. Dit zijn niet de minste, want ik weet wat Willy tijdens deze periode gekocht heeft. Ik ken alle koi persoonlijk en natuurlijk besluit ik hem te helpen.

Dit jaar is wel uniek, want ik zie veel goede klanten verdwijnen door omstandigheden. Ik kan niet iedereen helpen, want alles is in mijn ogen afhankelijk van de kwaliteit van de koi, en deze selectie is buiten kijf van bijzonder hoge kwaliteit. Bovendien zijn ze nog op een zeer aanvaardbare leeftijd.

Ik heb beloofd om zoveel mogelijk te helpen, maar om alles in goede banen te leiden, heb ik besloten om de koi over te brengen naar Arendonk, waar ze een een eigen vijver ter beschikking krijgen, zodat er geen problemen komen met de rest van het hoogwaardige bestand.

Vijver 5 werd volledig naar binnen gebracht van de week, en de koi van Willy werden gisteren met de hulp van Johnny naar Arendonk gebracht. Ik kon dit werk helaas niet alleen, want alle koi op enkele uitzonderingen  na waren allemaal dik boven de 80 cm. 

Een prachtcollectie die ik nu probeer te verkopen op basis van commissieloon. Ja, ik hoor de mensen al denken, maar zo blij ben ik daar niet mee. Je moet begrijpen dat een commissieloon leuk is, maar ik doe wel aan kapitaalverlies, en dat is een faktor die inspeelt op mijn aankopen voor dit jaar. Iedere koi die ik verkoop gaat natuurlijk naar de eigenaar en gelukkig kan ik genieten van loon naar werken, want geloof me, het is een hele taak.

Nu kende ik de koi allemaal goed natuurlijk, en ik heb alle informatie van deze koi voorhanden. Na het bowlen was ik terecht verbaasd over de positieve ontwikkeling van de koi, zowel qua grootte en qua kwaliteit. De meesten zijn 5 tot 6 jaar, dus dat mag geen probleem zijn.

Je moet ervan uitgaan dat de meesten nog zeker 10 jaar meekunnen met de ontwikkeling, en ik heb met Willy overlegd wat de verkoopprijzen moeten worden. Een schim van de waarde, dus mensen wie interesse heeft in één van deze koi mag me contacteren voor overleg. Het is een unieke kans, en ik ga de 11 koi hier op een rijtje zetten.

Ik zal beginnen met een introductie van de geweldige vijver van Willy en Rita.

2207001
Bijzonder hoogwaardige kindai showa van Momotaro  - 77 cm, roepnaam "Steffie"

2207002
Imponerende Yamabuki Ogon van Momotaro- 85 cm, roepnaam "Yamamia".

2207003 (VERKOCHT)
Fraaie ginrin Showa van Shinoda - 68 cm. Deze werd niet aangekocht via Interkoi, roepnaam "Beauty Queen" 

2207004
Intrigerende Showa van Momotaro - 77 cm, roepnaam "Tiger Lily"

2207005
Sublieme showa van Momotaro - 83 cm, roepnaam "Samourai"

2207006
Ontzagwekkende kohaku van Takigawa - 80 cm, roepnaam "Kellogs"

2207007 (VERKOCHT)
Verbazingwekkende karayama van Takigawa 2207007 - 86 cm, roepnaam "Kara"

2207008
Most unique koi of Kin Kikokuryu van Marusaka - 83 cm, roepnaam "Kiki"

2207009
Onvoorstelbare kohaku van Takigawa - 94 cm, roepnaam "virgin"

2207010
Onfortuinlijke Aka matsuba van Otsuka -80 cm, roepnaam "Mara"

2207011
Majestueuze ginrin tancho kohaku van Momotaro - 81 cm, roepnaam "Tako"

Bovendien heb ik gisteren nog een kort overzichtsfilmpje gemaakt van de koi als ze in Arendonk zijn aangekomen. Ze verkeren allen in zeer goede gezondheid. Ondertussen zijn ook kieuwstalen genomen van de koi ter controle op KHV en CEV voor de zekerheid en om de gezondheid van de koi te ondersteunen.

Ik heb de koi ieder een eigen makkelijke codenummer gegeven. Als je interesse hebt in één van deze koi mag je me contacteren. Je kan ze bezichtigen in Arendonk. De koi zullen enkel gebowld worden als er degelijk interesse is in de koi, want dit soort koi kan je niet te pas en te onpas bowlen.

Eén koi werd niet door Interkoi aangekocht en dat is de ginrin showa van Shinoda 2207003. Virgin is bijzonder bekend en uiteraard het ouderdomsdeken van de groep.  Ik zou hier graag een degelijke vijver willen utizoeken. Ze is 12 of 13 jaar momenteel, maar is nog bijzonder speels. 

Hoe gaat het in zijn werk ? Als je interesse hebt in één van deze koi, waarvan er meerdere geschikt zijn om eventueel op de show in Arcen in te zetten en één van de grote prijzen te bemachtigen, zul je in overleg moeten gaan met mij door een bod uit te brengen voor de prijs die je wil besteden aan de koi.

Je moet begrijpen dat ik in het belang van de eigenaar moet optreden en ook in het belang van de koper. Ik hoop dat hier begrip voor is. Ik kan je wel verzekeren dat iedere koi meer dan haar geld waard is. Je bent vrij om te komen kijken natuurlijk ! Het enige wat ik hoop is dat ik een goede bemiddelaar zal zijn in het belang van de klant als van de koper en dat ik een geschikte vijver kan vinden voor deze unieke verzameling.

Met spijt in het hart neem ik wel afscheid van Willy en zijn vrouw Rita, die 15 jaar trouw gebleven zijn aan Interkoi. Ik wens ze nog veel succes in hun verdere leven. Bovendien zal ik er nog enkele foto's bijdoen van hun geweldige vijver, die nu helaas leeg is.

Zij bieden ook nog een grote tricklefilter aan van 2 meter breedte in 4 lagen, maar daar ben ik vergen de prjis voor te vragen. Wie eventueel interesse heeft in deze trickelfilter wil ik wel in contact brengen met Willy.

 

Meer afbeeldingen

Afscheid van een legende !: afbeelding 1
Afscheid van een legende !: afbeelding 2
Afscheid van een legende !: afbeelding 3
Afscheid van een legende !: afbeelding 4
Afscheid van een legende !: afbeelding 5
Afscheid van een legende !: afbeelding 6
Afscheid van een legende !: afbeelding 7
Afscheid van een legende !: afbeelding 8
Afscheid van een legende !: afbeelding 9
Afscheid van een legende !: afbeelding 10
Afscheid van een legende !: afbeelding 11
Afscheid van een legende !: afbeelding 12
Afscheid van een legende !: afbeelding 13
Afscheid van een legende !: afbeelding 14
Afscheid van een legende !: afbeelding 15
Afscheid van een legende !: afbeelding 16
Afscheid van een legende !: afbeelding 17
Afscheid van een legende !: afbeelding 18
Afscheid van een legende !: afbeelding 19
Afscheid van een legende !: afbeelding 20
Afscheid van een legende !: afbeelding 21

Laat Een Reactie Achter

10 reacties

The Untouchable

555


willy

555


eric

555


Jack

555


Johan

555


Wim v K

555


Wim DW

555


Johan D

555


Matthijs

555


Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml